CES: Honor introduceert de 6X #Xtraordinary

Honor heeft vandaag in Las Vegas de Honor 6X gepresenteerd. Dé opvolger van de Honor 5X die ons vorig jaar wist te verbazen qua prijs/kwaliteitverhouding. Er zal dus nog even geen lancering van de veelgenoemde Honor Magic zijn.

De Honor 6X wordt uitgerust met een 5,5 inch Full HD (1920×1080) display. Het glas aan de voorkant is 2.5d gebogen en ligt in een metalen frame. Opvallend is dat dit de eerste X-series smartphone van Honor is met een dubbele lens. Het gaat om vergelijkbare technologie die we in de Honor 8 zijn tegengekomen. In dit geval is het de combinatie van een 12 megapixel camera en een 2 megapixel camera waarbij de laatste die diepte-informatie levert. Het diafragmabereik loopt van F/0.95-F/16. De beeldsensor heeft een grotere pixel van 1,25um wat doorgaans positief bijdraagt aan de scherpte van foto’s. Het is ook het eerste Honor toestel met fasedetectie autofocus. De camera moet in 0,3 seconden scherpstellen.

De Honor 6X maakt gebruik van een 16nm HiSilicon Kirin 655 chipset. Dit is een octa-core met vier 2.1GHz kernen en nog eens vier 1.7GHz kernen. Het toestel krijgt 3GB aan werkgeheugen mee. Opvallend is dat de Honor is voorzien van het eigen Smart File System. Dit zou een verbetering moeten zijn op het EXT4 bestandssysteem waarmee Android normaliter werkt en daardoor het besturingssysteem versnellen.

Er is nog niet gecommuniceerd op welke versie van Android en EMUI het toestel zal draaien. Het zou ons niet verbazen als dit al Android 7.0 betreft in combinatie met EMUI 5.0.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.