Leuk, al die auto’s die zelfstandig rijden (en soms crashen), maar Bosch wijst ons op iets dat we een beetje aan het vergeten zijn. De auto als slimme assistent en vooral als betwetertje. Tijdens de CES presenteerde Bosch een interessant concept dat de toekomst weerspiegelt.

Bosch verwacht dat de auto binnen enkele jaren onderdeel zal uitmaken van het Internet of Things (IoT). Bosch ziet grote voordelen wanneer auto’s domeinoverschreidend kunnen communiceren. Dit gaat verder dan dat de monteur op afstand problemen kan uitlezen. De auto moet ook samen kunnen werken met het slimme huis. Bijvoorbeeld door het huis te laten weten wanneer je thuiskomt. Maar ook het kunnen communiceren met objecten in de omgeving kan van groot belang worden om de rijbeleving te verbeteren. Zo kunnen auto’s elkaar tippen over vrije parkeerplaatsen of bijvoorbeeld een real-time parkeerkaart weergeven. Er valt dus nog veel te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.