Het was al een tijdje mogelijk om 4K video’s te kijken op YouTube. Vandaag gaat de videodienst voor het eerst ook een 4K livestream aanbieden. Een behoorlijke stap omdat er nogal wat bandbreedte en rekenkracht voor nodig is om de streams live te comprimeren.

De eerste keer dat je een 4K stream kunt bekijken is tijdens de Game Awards vanmiddag. Tijdens de stream zijn verschillende games te zien en ook live optredens. YouTube zal streamen met een mooie 60 beelden per seconde. Daarmee krijgt YouTube meteen een enorme voorsprong op haar concurrenten. Zo livestreamen Facebook en Periscope nog altijd op 720p resolutie met 30 beelden per seconde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.