Tele2 probeert een 4G-only strategie uit te rollen

Tele2 is, naar eigen zeggen, de eerste 4G-only provider ter wereld. Met de uitrol van VoLTE probeert het netwerk alle klanten 100% gebruik te laten maken van het eigen 4G netwerk. VoLTE staat dan ook voor Voice over LTE.

Wanneer een gesprek tussen twee VoLTE ondersteunende toestellen plaatsvindt, zal de kwaliteit van het gesprek alsmede de verbindingssnelheid veel hoger liggen dan bij reguliere netwerken het geval is. Dit doordat alles digitaal verloopt. Al houdt dat voordeel op wanneer de ander geen VoLTE ondersteuning op zijn of haar toestel heeft dan wel niet binnen het Tele2 netwerk met je belt. De voordelen lijken dus nog wat beperkt. Maar zo begon het ook ooit met HDvoice, wat nu al redelijk standaard aan het worden is.

Een ander probleempje is dat de hard- en software van een smartphone geschikt moeten zijn voor deze technologie. Op dit moment heb je dan de keuze uit 18 toestellen. De hele Galaxy S serie vanaf de S4, de Note 4 en de J5 van Samsung, de Xperia Z5 serie van Sony en een handvol Lumia toestellen van Microsoft zijn geschikt. Tele2 geeft aan druk in overleg met fabrikanten te zijn om snel meer toestellen toe te kunnen voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events