GadgetGear.nl
Logo Tele2

Tele2 probeert een 4G-only strategie uit te rollen

Tele2 is, naar eigen zeggen, de eerste 4G-only provider ter wereld. Met de uitrol van VoLTE probeert het netwerk alle klanten 100% gebruik te laten maken van het eigen 4G netwerk. VoLTE staat dan ook voor Voice over LTE.

Wanneer een gesprek tussen twee VoLTE ondersteunende toestellen plaatsvindt, zal de kwaliteit van het gesprek alsmede de verbindingssnelheid veel hoger liggen dan bij reguliere netwerken het geval is. Dit doordat alles digitaal verloopt. Al houdt dat voordeel op wanneer de ander geen VoLTE ondersteuning op zijn of haar toestel heeft dan wel niet binnen het Tele2 netwerk met je belt. De voordelen lijken dus nog wat beperkt. Maar zo begon het ook ooit met HDvoice, wat nu al redelijk standaard aan het worden is.

Een ander probleempje is dat de hard- en software van een smartphone geschikt moeten zijn voor deze technologie. Op dit moment heb je dan de keuze uit 18 toestellen. De hele Galaxy S serie vanaf de S4, de Note 4 en de J5 van Samsung, de Xperia Z5 serie van Sony en een handvol Lumia toestellen van Microsoft zijn geschikt. Tele2 geeft aan druk in overleg met fabrikanten te zijn om snel meer toestellen toe te kunnen voegen.

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten