Review: PK Paris K’asq (Echt draadloze oordoppen)

De echt draadloze stereo headsets zijn in opkomst. Afgelopen jaar tijdens de IFA kwamen we al enkele setjes tegen waaronder die van Samsung en Jabra. Inmiddels is het setje van designers PK Paris ook echt verkrijgbaar. Wij beoordeelden de kwaliteit en zijn nog niet helemaal tevreden…

Unboxing

PK Paris levert de K’asq overcompleet af. Je krijgt niet alleen de oordopjes en een bewaarzakje, maar ook verschillende maten eargels en earhooks, verschillende siliconen bandjes om de headset een kleurtje te geven en een powerbank waarin je ze kunt bijladen.

Design

De oordopjes van de K’asq zijn groot en dat is logisch te verklaren. Waar stereoheadsets met een draad maar één accu, één setje elektronica en maar één antenne nodig hebben, moet hier ieder oordopje over al deze componenten beschikken. En dan willen we ook nog een lange gebruiksduur.

De achterplaat is mooi opgepoetst en glimt. Het logo is er netjes in weggewerkt. De oordopjes hebben hierdoor een hoog bling bling gehalte en dan gaat het natuurlijk ook een beetje om de persoonlijke smaak.

Met het bijgeleverde rode en babyblauwe bandje kun je de standaard witte vervangen. Hierdoor kun je de headset beter matchen met de rest van jouw outfit. Simpel en effectief. Wel is het zo dat de bandjes even tijd nodig hebben om mooi strak om de oordopjes heen te trekken.

Wat buitengewoon stom is, is de positie van de status LED’s. Ieder oordopje bevat een blauwe status LED die recht omhoog schijnt. Zoals je in het tweede deel van mijn unboxing kunt zien, ziet dit er nogal stom uit als je in het donker loopt. Helemaal omdat ze ook nog om en om knipperen. Alsof je met zwaailichten over straat loopt. In de vorm van blauwe oren. En ja, daar worden onderweg heel wat grappen over gemaakt. Met andere woorden, dit is de eerste headset die ik meemaak waarmee je in het donker letterlijk voor paal loopt. Jammer.

Het hele design van de PK Paris K’asq is IP55 water- en stofdicht. Je mag er dus mee door de regen lopen.

Audiokwaliteit

Wat ze wel goed doen is het synchroon houden van de audio. Werkelijk waar perfect zoals de twee oordopjes synchroniseren. Dit is toch het meest gevoelige onderdeel van de verbinding. Ook de verbinding tussen de oordopjes en de smartphone is redelijk goed. Zeker voor een zo’n kleine antenne.

Wat minder is, is het geluid zelf. Hoewel de grote oordoppen in potentie een grote klankkamer hebben, zit er weinig warmte in het geluid. Hoewel mijn persoonlijke voorkeur niet naar een extreme bass gaat, zitten deze oordopjes aan de andere kant van het uiterste. Hier mag echt wel een beetje bass bij. Met andere woorden, dit kan beter.Opvallend is dat ze voor op de verpakking laten zien dat het geluid gecertificeerd is door een gespecialiseerde organisatie. Ik vraag me echt af wat de criteria zijn geweest.

Accuduur

Twee oordopjes met kleine accu’s staan doorgaans garand voor een beperkte accuduur. Toch is deze met 5 uur best goed te noemen. Wanneer je het doosje met de powerbank gebruikt om ze tussentijds op te laden, haal je met gemak de beloofde 13 uur. Erg netjes.

Conclusie

En dan heb je een lastig verhaal. Technisch is de PK Paris K’asq een prachtig verhaal, maar in het donker wil je er de straat niet mee op. Ze zitten fantastisch, maar klinken niet echt overtuigend goed. Het is echt een techdemo en een designstatement, maar daar blijft het bij.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Mooi stukje techniek
  • Interessant design
  • Handige powerbank

THE BAD

  • Audiokwaliteit is niet top
  • In het donker loop je met blauw knipperende oren...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.