GadgetGear.nl

Review: MeLe F10-PRO (Airmouse)


Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de MeLe F10-PRO met 4.5 sterren.

The Good
  • Ligt fijn in de hand
  • Veel verschillende modus van gebruik
  • Prima toetsenbord
  • Goed bereik

The Bad
  • Mini-USB om op te laden, dat is wel heel ouderwets

Ze maken al jaren Android en Windows mediaplayers, maar zo nu en dan doen ze ook iets met accessoires. Ik heb het over het Chinese MeLe. Met de MeLe F10-PRO hebben we één van de nieuwste airmouse-en van ze (airmouse, meerfout… ehh iemand!?) Unboxing In de doos vinden we iets bijzonders. Een Mini-USB kabel. Inderdaad. […]

Ze maken al jaren Android en Windows mediaplayers, maar zo nu en dan doen ze ook iets met accessoires. Ik heb het over het Chinese MeLe. Met de MeLe F10-PRO hebben we één van de nieuwste airmouse-en van ze (airmouse, meerfout… ehh iemand!?)

Unboxing

In de doos vinden we iets bijzonders. Een Mini-USB kabel. Inderdaad. Deze airmouse maakt nog gebruik van die wel heel oude USB plug. Een beetje jammer, want je kunt hem dus niet aan de lader van een moderne smartphone hangen. Al gaan die alweer over naar USB-C.

Verder vinden we in de verpakking de dongle die je in de mediaplayer moet steken. Leuk detail is dat deze een tekening bevat van de Mele F10-PRO. Je weet dus precies welke dongle erbij hoort.

Design

Echt veel meer glans krijgen ze er waarschijnlijk niet in. Het zwarte plastic glanst aan alle kanten. Hoewel wat gevoelig voor vingerafdrukken, is het wel heel mooi. Er is ook een duidelijk verschil tussen de onder- en bovenkant in het design. Hierdoor oogt de bovenkant wat compacter terwijl er aan de onderkant ruim voldoende plek is voor een volledig toetsenbord.

De bedrukkingen op de verschillende toetsen zijn duidelijk. De blauwe ring maakt het design mooi af. Alleen de functionele opdruk aan de bovenkant die alle functies laat zien snap ik niet. Als eigenaar weet je dit. Onnodige informatie die er gewoon af had gemogen. Ach, het zit ook niet in de weg.

Het toetsenbord is een volledig qwerty toetsenbord met blauw-witte opdruk. De toetsen geven geen feedback wanneer je ze indrukt, maar voelen wel heel prettig aan. De opdruk op de toetsen is ook heel duidelijk. Bovendien laat dit toetsenbord zich in controller modus zetten waarna verschillende knoppen reageren als die van een draadloze gamecontroller.

Skypen

Wat buitengewoon leuk is, is de Skype functie die op de afstandsbediening zit. Deze gebruikt de microfoon van de afstandsbediening. Hierdoor kun je achter de computer weglopen zonder in te leveren op verstaanbaarheid. Met een hoofdtelefoon eraan kun je jezelf ook nog afsluiten van lawaai om je heen. Wat dat betreft is de MeLe F10-PRO echt een multifunctionele airmouse.

Conclusie MeLe F10-PRO

Het is een muis, een gamecontroller, een volwaardig toetsenbord en een VOIP telefoon. De MeLe F10-PRO is gebouwd als een alleskunner en daarmee de ideale partner voor een Android of Windows 10 mediaplayer. Bovendien is de bedrukking op zowel de F10-PRO zelf als de dongle meer dan duidelijk. Een hoog afwerkingsniveau dus. Alleen die oude mini-USB plug. Die keuze snap ik niet.

Beschikbaarheid

De MeLe F10-PRO is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

1 reactie