Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Central Intelligence met 3.5 sterren.

The Good
  • Prima cast
  • Goed te volgen verhaal
  • Leuke grappen
  • Veel aandacht voor pestgedrag
The Bad
  • Het verhaal gaat niet heel diep, de humor ook niet


Oudejaarsavond komt eraan en wellicht zoek je een alternatief voor de bekende Nieuwjaarsconferentie. Een alternatief dat ook gewoon grappig is. Dan hebben we dit weekend als tip de film Central Intelligence.

Dat The Rock (Dwayne Johnson) geen pure actieheld is bewijst Central Intelligence eens temeer. Hij start naakt, hij eindigt naakt en daartussen zit de nodige humor. Central Intelligence gaat over Robbie Weridicht (Dwayne Johnson). Robbie is op school een enigszins forse jongen die door iedereen wordt gepest. Alleen Calvin Joyner (Kevin Hart) neemt het een keer voor hem op. Op het einde van zijn schoolcarrière. Calvin is op school zo ongeveer het rolmodel van een goede student en wordt de Golden Jet genoemd.

Wanneer het tijd is voor de reünie, komt Calvin er achter dat hij eigenlijk helemaal niet zo geslaagd is. Hij is een accountant geworden zonder enige status. Zelfs zijn assistent is hem inmiddels voorbijgestreefd. Hij is dan ook niet van plan om te gaan tot iemand met de naam Bob Stone hem toevoegd op Facebook. Het blijkt Robbie die (begrijpelijk) een nieuwe naam heeft aangenomen. En een nieuwe look. Robbie is zo ongeveer een Sylvie Meis aan gewicht verloren en heel wat gespierder geworden. Al snel blijkt Bob gezocht te worden door de CIA terwijl Bob zelf zegt voor de CIA te werken. Voor Calvin is de verwarring al snel compleet.

Central Intelligence blijkt al snel een echt gezellige zaterdagavond film voor de hele familie. Ja er wordt wel in geschoten, maar bloed zie je amper. Sterker nog, waar je bloed ziet wordt later uitgelegd dat het helemaal geen bloed is. Oké, de jongste kijkers zijn dan misschien al teveel geschrokken. Hoe dan ook, de humor mag er zijn. Niet van het hoogste niveau, maar gewoon om met een grote glimlach 103 minuten achter de TV te zitten.

Extra’s

Qua extra’s wordt je beloond met de nodige commentaren, bloopers en wat opnamen achter de schermen. Voldoende leuks dus op deze DVD uitvoering.

Conclusie Central Intelligence

Het verhaal is niet van de bovenste plank en de humor ook niet. Central Intelligence is gewoon leuk en, als je fan van de heren bent, een film die je gezien moet hebben. Dat Central Intelligence niet op Blu-Ray is uitgebracht snappen we dan wel, toch prima geschikt voor een leuk avondje.

Beschikbaarheid

Central Intelligence is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.