OnePlus en andere Cyanogen smartphones krijgen geen updates meer

Ze begonnen ooit als met het bouwen van eigen, gratis Android distributies. Ten tijden van de eerste HTC Desire waren ze daar zo groot mee, dat de mensen achter Cyanogen ook werden gevraagd om Android versies voor commerciële toestellen te bouwen. De succesvolste samenwerking lijkt die met OnePlus. Dat laatste zit er nu toch echt op. Cyanogen stopt ermee.

De Cyanogen versies van Android draaien onder anderen op smartphones van OnePlus (net als de merken Oppo en Vivo onderdeel van het Chinese BBK Electronics). Per 31 december zit de ondersteuning voor het OS erop. Er verschijnen dan dus ook geen updates meer. De gratis versie Cyanogen Mod blijft wel open source en online, maar ook daar geen toezeggingen over de toekomst. Hoe OnePlus met deze mededeling vanuit het bedrijf om gaat is ook nog onbekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.