Netgear presenteert haar Nighthawk X8 ADSL/VDSL router

Netgear’s nighthawk routers staan bekend om hun prestaties. En hun brute uiterlijk natuurlijk. Met de nieuwe Netgear Nighthawk X8 integreert Netgear een ADSL/VDSL modem in de router waardoor verbindingen in theorie nog sneller gelegd kunnen worden.

De Netgear Nighthawk X8 is een machine met vier interne antennes en vier externe antennes. Hiermee slaat Netgear een brug tussen het aanbieden van vaste antennes die ideaal geplaatst zijn en antennes waar je als gebruiker nog een beetje mee kunt richten. De vier antennes maken het mogelijk om een tri-band WiFi netwerk op te zetten met twee 5GHz banden. Hierdoor worden snelle en langzame apparaten op 5GHz van elkaar gescheiden om zo de snelle apparaten optimaal te bedienen. Dit vult Netgear aan met Quad-Stream technologie en ondersteuning voor MIMO. Qua bandbreedte lijkt de Nighthawk X8 dus alles uit de 5GHz band te knijpen en dat is goed nieuws voor de gebruiker.

De Nighthawk 8X is voorzien van 8 gigabit poorten. Exclusief is de mogelijkheid om twee poorten aan elkaar te binden om zo een NAS van twee keer zoveel bandbreedte te voorzien. Normaal heb je hier een managed switch voor nodig, maar Netgear integreert de technologie gewoon in de router. Handig!

Het modemdeel is ook zeer uitgebreid. Dit kan met ADSL, ADSL2, ADSL2+ en VDSL, VDSL2 overweg. Qua koperen internetverbinding kun je dus alle kanten op. Wil je hem toch gebruiken op glasvezel of COAX, dan is het mogelijk om de Nighthawk X8 gewoon als router achter het modem te plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.