iFixit: De Apple AirPods zijn niet te repareren, niet te recyclen en van lage kwaliteit

Apple AirPods

De echt draadloze oordopjes. Apple lijkt ze tot in de perfectie te hebben ontwikkeld. Gewoon omdat ze eruitzien als oordopjes, maar dan zonder een draad. Bij iFixit trekken ze een nogal fel oordeel over de oordopjes en dat hebben ze ook nog eens goed weten te onderbouwen.

iFixit heeft veel tutorials gepubliceerd over hoe Apple producten gerepareerd moeten worden. De site maakt dan ook graag inschattingen van hoe goed producten te repareren zijn. De Apple AirPods scoren hier 0 van de 10 punten. Dit omdat je alleen in de oordopjes kunt komen door ze letterlijk open te slopen. Je moet er letterlijk met een mes in.

De verwachting dat de Apple AirPods in een gezond recycling proces terecht komen wanneer ze op zijn is ook laag. Apple heeft grote hoeveelheden lijm en soldeer gebruikt. Het is financieel niet aantrekkelijk voor recycling bedrijven om de onderdelen uit elkaar te halen. Miljoenen van deze dingen zullen dus in de oven of onder de grond eindigen.

De lage kwaliteit die iFixit claimt is op basis van het soldeerwerk. Er zouden nogal wat slordigheden in zitten. Mogelijk door haastwerk. Apple heeft enkele vertragingen gehad met de oordopjes en moet zo onderhand toch echt gaan verkopen om aandeelhouders tevreden te houden.

Kwaliteit is natuurlijk een lastig onderwerp. Hoewel de kwaliteit van de bouw van de oordopjes misschien niet top is, gaat het uiteindelijk om de geluidskwaliteit. Iets waar we hier bij GadgetGear.nl natuurlijk erg nieuwsgierig naar zijn. Wil je zelf kijken hoe de nieuwe Apple AirPods er van binnen uitzien? Check dan de site van iFixit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.