Humax lanceert een Android box met native Netflix ondersteuning

De markt wordt overspoeld met Android boxen en standaard Netflix erop zetten is iets dat letterlijk iedere Chinees kan. Bij Humax is het anders. Deze maken van set-top boxen maakt ook gebruik van Android, maar heeft een speciale deal met Netflix waardoor Netflix op deze boxen wel in Full HD zou streamen.

Het leuke van Humax is dat het bedrijf via haar distributeur echt wel een beetje verankerd is in de Nederlandse markt. De Nederlandse boxen van de TV+ H3 Smart TV mediabox, zoals het ding heet, zijn dan ook van een berg Nederlandse apps voorzien.

Niet alleen Netflix staat er standaard op, maar ook die van de NPO, RTLxl, Kijk, Regio TV, NLziet, YouTube, Videoland en de Telegraaf zijn standaard aanwezig. Zo maak je dus meteen een sterke start qua streaming mogelijkheden.

Ook over de afstandsbediening is goed nagedacht. Zo zit er meteen al een hele grote Netflix knop op. Zo lanceer je de service direct. Daarnaast kunnen favoriete apps onder de gekleurde knoppen vastgezet worden om ook deze sneller te starten.

De box maakt gebruik van de Amlogic S805 quad-core chipset. Dit geeft mooie verwachtingen over de snelheid van de box. Hij draait op Android 4.4.2, net als het gros van de Android boxen die momenteel op de markt zijn. Daarnaast ziet de box er visueel heel anders uit dan wat we van dit soort boxen gewend zijn. Lekker fris.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram