BlackBerry heeft altijd synoniem gestaan voor smartphones met een toetsenbord. Hoewel het bedrijf op sterven na dood is, gaat het bedrijf opnieuw een poging wagen. Ditmaal gaat het bedrijf de ‘Mercury’ uitbrengen. Dit is de codenaam voor een nieuw Android toestel met fysiek toetsenbord.

Onlangs lekten afbeeldingen vanuit China waarop de nieuwe BlackBerry Mercury te zien is. Inderdaad, de toestellen worden al lang niet meer in een Amerikaans continent gemaakt. Het toestel zou naar verwachting van een 4,5 inch display zijn voorzien. Om ruimte te laten voor het toetsenbord, zou BlackBerry voor een 3:2 ratio kiezen.

Het voordeel van een fysiek toetsenbord, is dat het veel gemakkelijker is om blind te tikken. De knoppen zijn op de tast vindbaar. Bovendien hoeft er geen zichtbaar toetsenbord op het display te zien te zijn. Hierdoor heb je dus meer ruimte om te zien wat je tikt. Ideaal voor bloggers natuurlijk ;-).

Hoe het toestel uiteindelijk gaat heten, wat het gaat kosten en of het naar Nederland komt is nog onbekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.