Review: The Purge: Election Year (Blu-Ray)

Het is alweer de derde film in de American Nightmare reeks; The Purge Election Year. Niet geheel toevallig in het jaar van de verkiezingen in de VS. The Purge begon ooit als enorm vreatief horrorscenario. Eens per jaar is er een nacht van wetteloosheid waardoor de bevolking zichzelf kan uitdunnen. Weet deze gruwelijke nacht ons voor de derde keer wakker te houden?

The Purge begon echt als B-Film. Een leuk, origineel idee met een laag budget. In The Purge Anargy werd het al beter en kregen we echt wat meer verhaal in de film. The Purge: Election Year pakt het meteen grootser aan en tilt de filmserie duidelijk een niveau omhoog.

Zo ontmoeten we al snel Joe Dixon (Mykelti Williamson), de eigenaar van een buurtwinkeltje en presidentskandidate Charlie Roan (Elizabeth Mitchell) met haar beveiliger Leo Barnes (Frank Grillo) en krijgen we een betere blik op hun levens voor de horrornacht genaamd The Purge start.

Wat opvalt ten opzichte van de eerste twee films is hoe er geïnvesteerd is in het opbouwen van het verhaal achter deze Purge. Niet alleen de introducties zitten goed in elkaar, maar de hele film laat kleinere verhaallijnen keurig samensmelten tot één geheel. De personages leven nu echt en niets voelt als fantasie. Dit maakt The Purge: Election Year ook een stuk heftiger dan haar voorgangers. Het is immers gemakkelijker jezelf in de karakters te verplaatsen.

Over dat verhaal gesproken, The Purge gaat nu over de toekomst van Amerika. De slogan in de film is, hoe toepasselijk ook, Make America Great, zonder Again. In de film zien we dat de presidentskandidate niet heel geliefd is en uit de weg moet worden geruimd. Regeringsbeambten willen hier de wetteloze nacht voor gebruiken. Wat hierop volgt is een kat en muisspel in één van de meest intense nachten van het jaar.

Extra's

Universal levert de Blu-Ray van The Purge: Election Night keurig met een UV code af. Je kunt de film dus overal op downloaden en kijken. Er is het één en ander aan bonusmateriaal. Hierbij wordt onder anderen ingegaan op de rol van Leo en natuurlijk het concept van The Purge. Verwijderde scènes maken het aanbod af.

Conclusie

The Purge: Election Year is zonder twijfel de beste Purge tot nu toe. Perfect is hij nog lang niet. De film zoekt het balans tussen doelloze horror en spannende thriller, maar weet dit net niet te vinden. Het concept is en blijft wel heel interessant en als de films verder groeien in kwaliteit, zal de score ook verder groeien. Voor nu moet The Purge het met een voldoende doen.

Beschikbaarheid

The Purge: Election Year is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Meer verhaal dan haar voorgangers
  • Veel horror

THE BAD

  • Kan het balans tussen horror en thriller nog niet vinden
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram