Community Seizoen 6 DVD Packshot
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Community Seizoen 6 (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Afleveringen duren langer
  • De grappen zijn wat gewaagder
  • Mooie selectie extra's
  • Een waardig eind voor de serie

THE BAD

  • 'Slechts' 13 afleveringen

De hitcomedy Community is alweer bij het zesde seizoen aangekomen. Daarmee telt de hitserie van Sony 110 afleveringen. Voor de meeste series is 100 een magisch getal dat ze niet weten te passeren en ook voor Community houdt het hier allemaal op. Afgelopen jaar werd al bekend dat Sony geen zevende seizoen zou brengen. Hoe is de grand finale van de serie?

In de afgelopen jaren zagen we het aantal afleveringen van Community al stevig afnemen. Van 25 afleveringen in het eerste seizoen naar 22 in het derde. De laatste drie seizoenen kennen nog maar 13 afleveringen. Dat niet alleen, maar de drie seizoenen wijken ook af qua look en feel ten opzichte van de eerste drie jaar dat we van de serie mochten genieten. Bovendien is de show van zender verandert. Dat wil zeggen, zender NBC heeft de show doorgegeven aan streamer Yahoo! Dat heeft de nodige voordelen met zich meegebracht. Het mag allemaal wat brutaler en men zit niet vast aan een hoelang een aflevering moet duren. Dit geeft net even wat meer vrijheid om op bepaalde momenten het verhaal even uit te diepen. Zelfs de grappige fragmenten aan het einde van de aflevering zijn hier en daar opgerekt om net wat meer ruimte voor grappen te laten.

Wat vooral credits verdient, is hoe de serie wordt afgerond. Hoewel ten tijden van het schrijven van seizoen zes nog niet helemaal duidelijk was of er een zevende seizoen aan zou komen, wordt het hele verhaal alvast afgerond. Ja, er kan een doorstart worden gemaakt, maar zonder doorstart zit het er gewoon op.

Extra’s

Ook qua extra’s rondt Sony netjes af. Er is veel aandacht voor het slot van de serie naast de gebruikelijke extra’s. Netjes.

Conclusie

Eind seizoen 5 nam ik stiekem al afscheid van de serie. Dit keer deed ik dit opnieuw na dertien heerlijke afleveringen. Ik heb gelachen en een traantje gelaten (van plezier). Het was weer leuk en het zit erop. Dag dag!

Beschikbaarheid

Community seizoen 6 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.