Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Better Call Saul Seizoen 2 met 4.5 sterren.

The Good
  • Goed verhaal
  • Sterke cast
  • Zeer veel extra's


Hij is terug, ‘s werelds bekendste advocaat Jimmy McGill. Ook bekend als Saul uit Breaking Bad. Voor het tweede seizoen achtereen duiken we in het verleden van deze advocaat en mogen we ervaren hoe hij verandert in de sjoemelaar wie we uit Breaking Bad kennen.

Dit tweede seizoen staat vooral in het teken van de relatie tussen Jimmy (Bob Odenkirk) en Kim (Rhea Seehom). De relatie die vooral tot stand komt in het openen van een gedeeld kantoor. En zelfs dat lukt niet echt gezien beiden toch echt een andere kijk op het advocatenleven blijken te hebben.

Ook de relatie tussen Jimmy en zijn broer Chuck (Michael McKeen) komt op spanning te staan. Zijn broer bemoeit zich steeds meer met de praktijken van Jimmy. Daarnaast zien we hoe parkeerwacht Mike (Jonathan Banks) zich steeds meer vormt tot een keiharde crimineel en zijn ruzie met de Latino’s nieuwe hoogten bereikt.

Opnieuw lukt het het team achter Better Call Saul om de serie op unieke, eigen wijze in beeld te brengen. Om de sfeer uit de tijd waarin het verhaal speelt fantastisch vast te leggen. Zelfs op de kleinste details is gelet. Hoewel het gros van het verhaal over Jimmy gaat, is het met name Mike die dit seizoen de show steelt. Hij wordt steeds meedogenlozer in het oplossen van zijn problemen.

Extra’s

Better Call Saul seizoen 2 kent tien afleveringen die op 3 discs zijn geplaatst. Er zit dus relatief weinig compressie op, wat de serie ook op een 4K TV prachtig maakt om te zien. Iedere aflevering is van audiocommentaar voorzien. Er wordt dieper ingegaan op de muziek die is gebruikt, er zijn de nodige bloopers, er wordt dieper ingegaan op de relatie tussen Jimmy en Kim en er wordt uitleg gegeven over hoe advocatenkantoor Davis & Maine is ontstaan. De echte bonus voor mij als fan van de serie zijn de commercials die Jimmy in de serie heeft laten maken. Deze zagen we al indirect op slechte TV’s, maar zijn ook in volle kwaliteit op de schijfjes van Better Call Saul gewet. Een prachtig stukje bonusmateriaal.

Conclusie Better Call Saul seizoen 2

Na een sterk eerste seizoen, gaat het verhaal onverminderd door. Ook nu weer weet het verhaal je vast te houden en sleept de serie je van de ene naar de andere aflevering. Bingewatching gegarandeerd. Daarnaast weet Sony Pictures de Blu-Ray set perfect af te werken qua extra’s. Laat seizoen drie maar komen!

Beschikbaarheid

Better Call Saul Seizoen 2 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.