Huawei bevestigt de ontwikkeling van de P10

Vrijdag de achttiende zaten we aan tafel bij Huawei. Voor ons, niemand minder dan Bruce Lee. Dé man die als Vice President Handset Product Line verantwoordelijk is voor de productie van smartphones bij Huawei. Daar aan tafel bevestigde hij dat Huawei aan de P10 werkt.

Dat de Huawei P10 klaar is voor massaproductie is niet vreemd. Eerder die week schoven we al aan bij Colin Giles, de Executive Vice President van de Huawei Consumer Business Group. Hij vertelde ons dat het hele traject in de ontwikkeling van een smartphone zo’n 14 maanden duurt. Met andere woorden, de P10 is in theorie al in ontwikkeling op het moment dat de P9 net gepresenteerd wordt.

Tijdens onze meeting op de donderdag wist één van de journalisten aan tafel voorzichtig een vraag met betrekking tot de Huawei P10 te stellen. Het antwoord van Bruce was volmondig dat hij geen commentaar zou geven op vragen omtrent de Huawei P10. Het feit dat hij de productnaam noemt, is een bevestiging dat het toestel er echt aan komt (al was dat zeker te verwachten na de Huawei P6, Huawei P7, Huawei P8 en Huawei P9). Hij had de mogelijkheid om te zeggen dat hij geen commentaar geeft op toestellen die mogelijk in ontwikkeling zijn, maar zijn woordkeuze (of in ieder geval van de tolk) was heel direct en daarmee bevestigend. Gezien de aard van het nieuws hebben we dit fragment in een Engels filmpje gezet.

 

Eerder lekten bovenstaande beelden al van wat mogelijk de Huawei P10 zal zijn. Op dit toestel met een ‘Dreams’ logo zien we bovenaan een dubbele ‘Hanzo’ camera met duo-tone LED flash en laserautofocus. De rondingen zijn groter dan bij de Huawei P9 en de Honor 8. Grote kans dat dit een echt prototype is.

Ook aan de voorkant zien we meer aanwijzingen over wat we met de P10 mogen verwachten. Namelijk dat de vingerafdruksensor naar voren is geplaatst. Op dezelfde plek waar Apple en Samsung hun sensoren zetten.

Nu is het alleen nog de vraag wanneer Huawei haar nieuwe vlaggenschip zal presenteren. De Mate 9 ligt immers pas net in de winkel. Het Mobile World Congress is in februari al terwijl de voorgaande toestellen uit de P serie doorgaans in april/mei gepresenteerd werden. Echter, de Mate 8 werd in januari gepresenteerd en de Huawei Mate 9 verscheen al in november. Bij die serie is dus al geen spraken meer van een cyclus van een jaar en dat zou kunnen betekenen dat Huawei het toestel wellicht al op het MWC uit de doeken doet.

Welk voordeel zou Huawei uit een vervroegde presentatie kunnen halen? Op het gebied van Android smartphones is alleen Samsung nog een uitdager voor Huawei. In Europa tenminste. Apple houd ik buiten beschouwing omdat dit een ander OS betreft. Samsung gebruikt ieder jaar het Mobile World Congress om haar nieuwe S-series smartphones aan te kondigen en ook Sony weet er regelmatig een nieuw vlaggenschip aan te kondigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events