HTC gaat een gewaagde stap zetten. Na alle problemen met de Qualcomm SnapDragon 810 chipset in de HTC One M9, brengt het opnieuw een toestel met dezelfde chipset naar Europa. Ditmaal de HTC 10 Evo.

De HTC 10 Evo is een goedkopere uitvoering van de HTC 10 Android smartphone die nu in de winkel ligt. Qua design gelijken en qua scherm met 5,5 inch een stuk groter. Toch bevat de HTC 10 Evo een goedkopere chipset. Namelijk die van de HTC One M9 die vorig jaar uitkwam.

Hoewel de chipset goedkoper is, is de chipset in theorie behoorlijk krachtig. Het probleem van de 810 chhipset heeft altijd in oververhitting gezeten en kostte de M9 en de Xperia Z3+ toch echt de kop. De HTC 10 Evo krijgt ongetwijfeld de nieuwe generatie van de 810 die veel beter met deze problemen overweg kan. Toch is het een gewaagd plan om nog smartphones met deze chipset uit te brengen. Zeker vanuit een merk dat de afgelopen jaren veel geld heeft verloren aan haar smartphones.

Verder zijn de specs dit in orde. Zo draait het display op een mooie 2.560×1.440 pixels wat hem uitermate geschikt maakt voor VR gebruik en de 3GB werkgeheugen is ook nog steeds een ruime hoeveelheid. Er zit 32GB aan opslagruimte in en het toestel is al van USB-C voorzien.

Het nieuws dat de HTC 10 Evo naar Europa komt, komt (net als bovenstaande foto) via Engadget. Die weet nog geen exacte datum of prijs te melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.