Het leek een mooi duo, het Duitse BMW en internetgrootheid Baidu. Baidu is al jaren de grote tegenhanger van Google en bezig een schat aan technologie om data te analyseren en te verwerken. Ideaal wanneer je graag zelfrijdende auto’s wilt bouwen op basis van eigen technologie. Die samenwerking, die zit er nu helaas op.

Baidu heeft laten weten niet langer samen te werken met BMW. In plaats daarvan kiest de internetgigant voor een samenwerking met het met Lincoln. Lincoln is een merk uit de stal van Ford. Het is een merk dat veel vertegenwoordigd is in het Chinese straatbeeld. Ook met Lincoln ligt de focus op het bouwen van zelfrijdende auto’s. De eerste zelfrijdende auto zou in 2018 al van de band moeten rollen.

BMW kwam eerder dit jaar al tot samenwerking met Intel. Eveneens voor de productie van zelfrijdende auto’s. De twee willen een open platform opzetten waar andere fabrikanten ook baat bij hebben. Het delen van technologie kan tot een betere samenwerking tussen merken leiden. Overigens heeft Tesla al bijna al haar patenten rondom het bouwen van haar auto’s vrijgegeven. BMW verwacht zelf in 2021 de eerste zelfrijdende auto de weg op te laten gaan. Drie jaar na Lincoln en Baidu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.