Adobe VoCo is Photoshop voor de stem

Adobe heeft haar Adobe MAX conferentie weer achter de rug. Tijdens Adobe MAX heeft Adobe veel mooie nieuws gebracht waar we de komende dagen nog veel over zullen schrijven. Het meest opvallende was de presentatie van Adobe VoCo. Een soort Photoshop voor stembewerkingen.

Adobe's VoCo kan de menselijke stem herkennen en indexeren. Hierna is het mogelijk om de woordvolgorde in een stemopname te veranderen en woorden toe te voegen door ze simpelweg te tikken. Door de stem te analyseren kan VoCo zelf bepalen hoe het ontbrekende woord zou klinken en plaatst het er gewoon even tussen.

De nieuwe technologie is briljant voor animatiestudio's. Deze hoeven met de software mogelijk minder tijd en geld aan een stemacteur te besteden. Zeker wanneer er een woordje vergeten is. Tegelijkertijd reist de vraag in hoeverre stemopnamen nu nog wel betrouwbaar zijn in rechtszaken. Wie zegt dat woorden niet zijn verdraaid of woorden zijn toegevoegd. Kennelijk zijn we er nu slim genoeg voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram