Het was fijn nieuws dat vrijdag rond ging. De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi zou haar eerste stap in Europa hebben gezet. Het bedrijf zou een verkooppunt geopend hebben in Polen. Dit terwijl we tijdens de IFA van Xiaomi nog hoorden dat het bedrijf nog totaal geen plannen had.

Vrijdag dook ineens het nieuws op dat Xiaomi een verkooppunt in Polen zou hebben geopend. Dé eerste stap in Europa. Die eerste stap zou een verdere uitrol in Europa goed ondersteunen. Er is immers vrij verkeer van goederen binnen de Europese grenzen. Maar waarom in Polen of all places?

Het is niet voor niets dat Huawei Europa bestiert vanuit Amsterdam. Niet omdat de huur hier zo goed is, maar omdat het belastingklimaat erg positief is. Er zijn meerdere tech bedrijven die om die reden hier hun hoofdkantoor hebben zitten. Denk bijvoorbeeld ook aan Harman (Harman/Kardon, JBL, AKG).

Ons vermoeden werd vandaag bevestigd op GSMarena. Hoewel Xiaomi naar ons niet niet heeft gereageerd, liet het die site al wel weten dat het nieuws niet klopte. Waarschijnlijk ging het om een creatieve winkelier die de schijn wilde wekken het officiële verkooppint te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.