Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Western Digital introduceert haar eerste SSD’s

De integratie van SanDisk in WD (Western Digital) lijkt een stuk harder te gaan dan we hier hadden verwacht. Voor de overname van SanDisk werkten de twee al regelmatig samen, maar nu al presenteert WD haar eerste eigen SSD lijn.

In navolging van haar harddrives gaat WD haar beproefde kleurenconcept ook voortzetten in de wereld van de SSD’s. WD komt dan ook eerst met WD Green en WD Blue SSD schijven.

Met de WD Blue harddrives koop je drives die vooral gericht zijn op veel lees en schrijfbewerkingen. Zo lezen ze data met 545MB per seconde en schrijven ze met 525MB per seconde. Zeer mooie snelheden die tegen het maximum van de SATA aansluiting aan zitten.

De WD Green SSD’s zijn gericht op een lager energieverbruik. Dit lagere energieverbruik zal ook effect hebben op de snelheden van de WD Green schijven. Met 540MB per seconde ligt de leessnelheid nog steeds mooi hoog, maar met 405MB per seconde schrijven zien we daar wel ongeveer een vijfde minder snelheid.

Beschikbaarheid

WD Blue verschijnt in 250GB, 500GB en 1TB uitvoeringen. WD Green in 120GB en 240GB. Beiden krijgen drie jaar garantie mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.