SoundHound is de onverwachtte uitdager voor Siri, Cortana, Alexa en Google Assistant

Met de komst van Alexa en Siri zijn alle grote techbedrijven in de race om hun stemgestuurde assistent de huiskamer in te krijgen. Allemaal natuurlijk met als doel hun eigen diensten te pushen. Zo zal Alexa vooral het boodschappenlijstje van Amazon aanvullen en Google Assistant vooral zoeken op Google’s zoekmachine. Onverwacht mengt SoundHound zich in de strijd.

Het bedrijf brengt een speaker met zich mee die er in vergelijking wat agressiever uitziet dan de speakers van Amazon en Google. De technologie die de speaker in een spraakgestuurde assistent omvormt komt uit de in 2015 gelanceerde app Hound. De speaker heeft de naam Hurricane meegekregen en is nu te vinden op Kickstarter.

Voor de productie heeft SoundHound de samenwerking gezocht met speakerbouwer Boombotix. Met in totaal vijf speakerdrivers in het ontwerp gaan deze heren duidelijk ook voor muzikale kwaliteit. Net als bij Amazon en Google is de speaker immers ook bruikbaar als onderdeel van een multiroom systeem.

Beschikbaarheid

De SoundHound staat nu op Kickstarter en is, net als de andere speakers, alleen te koop wanneer je in de VS woont. Dan kost de SoundHound je $129.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.