Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Sharp mogelijk nieuwe producent iPhone 8 displays

Met de iPhone 7 net in de schappen gaan er volop geruchten over de opvolger. Het belangrijkste gerucht? De iPhone 8 zou worden voorzien van een OLED display. Daarmee zouden de schermen net zo contrastrijk worden als die van Samsung en zou de accuduur verder verbeteren.

Het gerucht wordt gestaafd op de mogelijkheid dat Sharp weleens de nieuwe displayleverancier van Apple zou kunnen worden. Sharp is één van de weinige producenten met een eigen displayfabriek. Naast Sharp zijn het vooral LG, Samsung en Japan Display die displays produceren. Het gros van de displays in de wereld komt dus uit Koreaanse of Japanse fabrieken.

Hoewel LG en Samsung beiden in staat zijn om OLED displays voor Apple te produceren, is Sharp een veel logischer keuze. Niet zozeer omdat Sharp zelf geen smartphones maar, dus niet concurreert. Vooral omdat Sharp afgelopen jaar is overgenomen door Foxconn. Het Chinese Foxconn is zelf weer dé grote producent voor Apple producten. De Chinese gigant kan zo meer geld van Apple in huis houden. Daarnaast zullen Sharp en Foxconn erg goed in staat zijn om de productielijnen op elkaar af te stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.