Review: Scream Queens Seizoen 1 (DVD)

Hij produceerde eerder al American Horror Story en Glee. Nu is Ryan Murphy terug. Ditmaal komt hij terug met Scream Queens. Met elf afleveringen op vier DVD's maken we kennis met deze nieuwe horrorcomedy uit Amerika.

We stappen in in het Kappa Kappa Tau dispuut van Wallace University. Dit dispuut staat onder leiding van Chanel Oberlin (Emma Roberts - American Horror Story, Mad Men). Het dispuut heeft het zwaar. Chanel moet van de decaan (Jamie Lee Curtis - A fish called Wanda, Halloween) minder kieskeurig zijn over welke leden het dispuut naar binnen haalt. Al snel gaat het mis. Het dispuut wordt geplaagd door de Red Devil.

De Red Devil is een moordenaar die het op leven van het dispuut heeft gemikt. Met alle nieuwe leden en hun verschillende achtergronden blijkt iedereen de moordenaar te kunnen zijn. Of het volgende slachtoffer. De dames doen er dan ook alles aan om op de meest bizarre wijze de Red Devil te ontmaskeren. De humor lijkt haar climax te bereiken wanneer de dames met een Ouija bord aan de slag gaan om contact met de doden te zoeken. Een ex lid meld zich vanuit haar graf.

Het grote probleem van Scream Queens is de tweeledigheid van het publiek waar Ryan Murphy zich op richt. Voor pure fans van comedy zal Scream Queens niet grappig genoeg zijn. Voor fans van horror zal hij misschien weer iets te grappig zijn. Of in ieder geval niet spannend genoeg. Goor genoeg wel. Je kunt Scream Queens dan ook het best vergelijken met de Scary Movie films, al zit er veel meer verhaal in.

Extra's

Fox heeft het pakket DVD's voorzien van een klein aantal extra's. Vooral Between 2 Queens is interessant, maar eigenlijk zitten we nog niet ver genoeg in de serie om echt meer over de serie te willen weten. Met alleen de afleveringen hadden we al genoegen genomen.

Conclusie

Hou je van de films van Scary Movie, dan zal je jezelf met Scream Queens ook wel vermaken. Je moet er wel mee overweg kunnen dat de cast vooral uit vrouwen bestaat. En op een roze wolk leeft. Voor mij was het vooral veel gniffelen om de prachtige stereotypen.

Beschikbaarheid

Scream Queens Seizoen 1 is nu verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Leuke afleveringen
  • Fijne humor
  • Chanel chickies en veel bloed

THE BAD

  • Niet bloederig genoeg voor horror die-hards. Niet grappig genoeg voor comedy die-hards.
Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram