Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Modern Family Seizoen 7 (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Modern Family begint duidelijk te vernieuwen
  • Veel nieuwe grappen
  • Veel nieuwe scenario's

THE BAD

  • Luke is prominenter aanwezig, maar is daar niet de juiste acteur voor

Ed O’Neill (Al Bundy) is terug met zijn familie vol stereotypen. Afgelopen week bekeken we alweer het zevende seizoen van Modern Family. Opnieuw weten de scriptschrijvers de nodige ongemakkelijke avonturen op de familie af te vuren. Ja, het is weer 24 afleveringen lang lachen!

Ben je een beetje TV kijker dan zijn de stereotypen in Modern Family alles behalve origineel. De oude miljonair met de prachtige importbruid, zijn zoon die homosexueel blijkt te zijn, zijn dochter die in haar gezin meer mans is dan haar man en een serie kleinkinderen met uiteenlopend intellect en de nodige hormonale kwesties die een rol gaan spelen nu ze wat ouder worden.

In seizoen vijf kreeg de serie het zwaar. Het ontbrak de schrijvers achter Modern Family duidelijk aan creatieve ideeën. Qua grappen leken de stereotypen in de gezinnen compleet uitgemelkt. Zelfs het homohuwelijk tussen Cam en Mitchel was op geen enkele manier echt verrassend. In seizoen zes zagen we hoe de draad weer een beetje werd opgepikt door nieuwe karakters te introduceren. Het waren er niet veel, maar net genoeg om de avonturen van de gezinnen weer een beetje op gang te krijgen.

In seizoen zeven zien we dat de focus langzaamaan wordt verlegd. Het zijn de kleinkinderen die veel meer screentime krijgen en daarmee inspiratie voor ladingen nieuwe grappen vormen. Toch wringt de schoen hier ook wel weer een beetje. Luke krijgt vele meer aandacht terwijl Luke het acteerwerk van hem kwalitatief een stuk lager ligt dan bij de rest van de jongeren in de cast. Maar een vast gezicht in de show vervangen is natuurlijk not done. Zeker niet na zoveel jaar.

Extra’s

Fox heeft Modern Family seizoen 7 weer met vele extra’s afgeleverd. Iedere disk bevat wel iets. Vooral ‘opgroeien met Modern Family’ sprak mij als fan van de serie enorm aan. Het laat zien hoe de families de laatste jaren enorm zijn gegroeid.

Conclusie

De schrijvers van Modern Family maken duidelijk plaats voor de nieuwe generatie. De kleinkinderen van de familie Prittchet zijn aan de beurt en maken ruimte voor nieuwe grappen. Langzaam maar zeker vindt de serie zichzelf opnieuw uit en dit maakt me alweer hongerig naar het achtste seizoen. Kom maar op!

Beschikbaarheid

Modern Family Seizoen 7 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.