Review: Linksys Max-Stream AC600 (WiFi Stick)

Linksys Max-Stream AC600

De Linksys Max-Stream AC600 stick, ook bekend als de WUSB6100M, geeft je in één klap de mogelijkheid om jouw desktop of laptop een flinke WiFi upgrade te geven. Het kleine stickje voegt Dual-Band WiFi ondersteuning toe inclusief ondersteuning voor 802.11AC en MU-MIMO technologie.

Unboxing

Het doosje van de Linksys Max-Stream AC600 is verrassend groot voor een klein stickje. Linksys levert dan ook netjes een beknopte handleiding en uitgebreidere documentatie en software mee op CD. Voor de gemiddelde Windows gebruiker kunnen beiden meteen weg.

Design

De Linksys Max-Stream AC600 meet 1,2 CM x 0,4 CM x 4 CM. Lekker compact, maar niet compact genoeg om deze in jouw laptop te laten zitten wanneer je deze in een tas steekt. Het formaat van de stick zal ongetwijfeld te maken hebben met het formaat van de antenne die nodig is. Goed bereik staat hierbij boven luiheid en dat is een prima afweging wanneer het om WiFi gaat ;-).

De LED op de stick is doorgaans wit, wat er erg netjes uitziet.Bij problemen kleurt deze oranje. De stick zelf is afgewerkt met glanzend, zwart plastic.

Installatie

Simpelweg omdat de installatie niets voorstelt. Stick erin en jouw PC beschikt over de nieuwste 5GHz netwerktechniek. Oudere Windows PC’s kunnen de drivers op de CD wel nodig hebben om goed gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van de stick. Er staan alleen Windows drivers op de CD. Geen drivers voor apparaten als een Raspberry Pi. Wanneer je onderstaand filmpje start, start deze op het moment van installatie.

Specs

De naam Max-Stream AC600 doet vermoeden dat deze WiFi USB adapter van Linksys een snelheid van 600Mb per seconde kan halen. Uiteraard is dit een gesplitst theoretisch maximum. Hij haalt maximaal 150Mb (18,75MB) per seconde over de 2.4GHz band en 433Mb (54,13MB) over de 5GHz band. Dit is ruim genoeg om 4K video’s te streamen.

Het beste resultaat behaal je uiteraard met een router in huis die ook gebruik maakt van MU-MIMO. Dan haalt de stick letterlijk het maximale uit de verbinding met de router. De twee kunnen daarvoor onder anderen gebruik maken van beamforming technologie. Wat ook heel fijn is, is de ondersteuning voor WiFi roaming. Wanneer je tussen router en access point beweegt, zal de verbinding naadloos worden overgezet van de één op de ander.

linksys-max-stream-ac600_mg_9852

Conclusie Linksys Max-Stream AC600

Snel, simpel compact en netjes vormgegeven. Daar hou ik wel van. Natuurlijk valt er niet veel spannends over deze stick te vertellen. Linksys heeft hiermee gewoon een zeer net product neergezet waar niets over te klagen valt.

Beschikbaarheid

De Linksys WUSB6100M Wifi-adapter is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer gemakkelijk te installeren (Windows 10)
  • Nette vormgeving
  • Duidelijke status LED

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.