Innergie PowerGear ICE 65
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Innergie PowerGear ICE 65 (Laptop Lader)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtig ontwerp
  • Slim ontwerp
  • Gemakkelijk mee te nemen
  • Geschikt voor de reiziger

THE BAD

  • Geen minpunten

Hoe mooi kan een laptoplader zijn? Met de Innergie PowerGear ICE 65 worden duidelijk grenzen verkend en op zo’n manier dat mijn Asus ultrabook ineens wel een heel lelijk ding is geworden.

Unboxing

De unboxing is zeer verrassend. De lader zit in een heel net doosje. Wanneer je dit openklapt zie je al meteen dat dit een lader is voor reizigers. Wanneer je het uitpakt kom je opzetstukken voor alle belangrijke regio’s tegen en een handig reistasje.

Design

Het lijkt geen onderwerp bij een lader, maar toch is het belangrijk. Ik heb in jaren geen lader meer gezien waarbij duidelijk aandacht is gestoken in het ontwerp. De Innergie PowerGear ICE 65 is organisch vormgegeven. Het doorzichtige plastic aan de buitenzijde met wit plastic eronder verklaren dat deze lader is vernoemd naar een ijsklontje.

innergie-powergear-ice-65-_mg_1338

 

Ook de connector waar de plug op gaat is slim vormgegeven. Door de plug een kwart slag te draaien, verwissel je deze voor die van een ander land. Simpel en snel. Bovendien is de verbinding tussen de twee stevig genoeg.

Ook het snoer heeft aandacht gekregen. Het bestaat uit wat dikker, grijs rubber. Hierdoor is het snoer erg gemakkelijk op te rollen. Het meegeleverde klittenbandje maakt het af.

Innergie levert verschillende connectors met de PowerGear ICE 65 mee. Daarmee is de PowerGear ICE 65 met het gros van de 19,5v laptops van Dell, HP, Lenovo, Acer, Asus en Toshiba te verbinden. Daarnaast krijg je ‘tip’ garantie. Zit de juiste plug er niet bij, zal Innergie je deze naleveren. Een prima service.

Gebruikservaring

Ik heb de Innergie PowerGear ICE 65 naar enkele beurzen meegesleept. De kleine lader blijkt daarbij uiterst handig. Natuurlijk omdat deze in een reistasje zit waardoor ik geen losse kabels meer in mijn tas heb slingeren, maar ook omdat hij hoog is. Hij stevent boven het stekkerblok uit waardoor hij laders van andere journalisten eigenlijk niet in de weg zit. Een slim stukje design van Innergie.

Deze lader werkt alleen in combinatie met 19,5 Volt / 65 Watt laptops. Dit lijkt een nadeel, maar is een voordeel. Ik heb veel universele laders liggen waarbij je schakelaars moet omzetten. Doe je dit per ongeluk op het verkeerde voltage, kun je flink in de problemen komen. Dan is dit echt een veel betere oplossing.

Conclusie Innergie PowerGear ICE 65

Wie zegt dat laptopladers niet mooi mogen zijn? Innergie heeft met haar lader een zeer interessant design neergezet dat ook nog eens zeer praktisch is. Over letterlijk elk onderdeel van het product en de ervaring lijkt te zijn nagedacht. Zo zie ik het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.