Arjan Olsder
Arjan Olsder

Qubi is een Nederlands gehoorapparaat voor tussendoor

Ze hebben het leuk bedacht. De lancering van de eerste ‘Earable’. Een nieuwe categorie in gehoorapparaten die niet gemaakt is voor permanent gebruik. Je gebruikt de Qubi alleen op de momenten dat jouw gehoor net even niet goed genoeg is.

De Qubi is dus ontwikkeld voor mensen die een prima gehoor hebben, maar soms toch wat moeite hebben om anderen te verstaan. Bijvoorbeeld wanneer mensen fluisteren. Wanneer je dan toch vergaderingen en gesprekken in gaat, kun je de Qubi in het oor plaatsen om zo het gehoor tijdelijk te ondersteunen.

De Qubi is gemaakt om zonder tussenkomst van een gehoorspecialist te gebruiken. De pasvorm is zo gemaakt dat deze universeel is aan te brengen. Daarnaast is het volume simpelweg regelbaar door met de vinger tegen de gehoorgang te tikken. Bij Qubi noemen ze dit Airtap technologie. Er zijn drie programma’s waar je op deze manier tussen wisselt.

Hoewel de Qubi niet voor permanent gebruik is gemaakt, wordt de accuduur daarop wel aangegeven. Met een enkele batterij kan de Qubi een week lang non-stop worden gebruikt.

3 reacties

  1. Mijne heren,
    Tot mijn grote ontsteltenis, heb ik te laat gezien, dat Qubi gestopt is.
    Ik had het zeer prettig gevonden, dat ik daarvan op de hoogte was gesteld.
    Daar ik zeer tevreden ben en nu geen soft tips van 10 mm meer kan bestellen.
    Hopelijk kunt u mij nu advies geven, hoe nu verder.

    Met vriendelijke groeten,
    Mevr. de Rooij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.