Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Popped, muziek streamen voor weinig

Nederland is een nieuwe muziekstreamingdienst rijker. De nieuwe dienst heet Popped en komt voort uit Sony Music. Die is de grote investeerder achter de nieuwe, Nederlandse dienst.

Popped is een instant muziekdienst die vooral simpeler is dan bijvoorbeeld Spotify. Je kiest één van de vijf moods, en de app zal direct beginnen met streamen van muziek die bij die mood hoort. Door nummers te liken en te disliken zal de app jouw voorkeuren leren en de muziekselectie verder aanpassen aan jouw smaak. Dus jouw party mood kan heel anders zijn dan die van jouw buurman.

Het is dus een hele andere manier om tegen het streamen van muziek aan te kijken. Natuurlijk zijn de streams zonder reclame, dus natuurlijk moet je er wel een beetje voor betalen. In dit geval €4,99 per maand. Een stukje goedkoper dan vele andere muziekstreamers.

Update: op dit moment is Popped enkel beschikbaar op iOS. Een Android app staat nog wel op de wensenlijst. Er is ook nog geen ondersteuning voor multiroom speakers als die van Sonos. Ook daar moet nog aan gewerkt worden. Sony Music heeft een minderheidsbelang in Popped.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.