Nikon gaat op tilt met de nieuwe PC NIKKOR 19mm f/4E ED

Nikon introduceert vandaag hun nieuwe 19mm tilt-shift objectief, de ideale compagnon voor de fotograaf met een goed gevoel voor ruimtelijk inzicht.

PC NIKKOR 19mm f/4E ED

Het 19mm objectief kan zowel in tilt als in shift afzonderlijk worden ingesteld tot wel  90 graden, en ze kunnen uiteraard ook in combinatie worden gebruikt. Het grootbeeldobjectief is voornamelijk bedoeld voor architectuur-, kunst- en landschapsfotografie, door de bijzondere eigenschappen van deze lens is je eigen creativiteit het plafond van de mogelijkheden. Bijzonder is dat de PC NIKKOR 19mm f/4E ED het allereerste objectief is met perspectiefcorrectie. De bekende vertekeningen die groothoeklenzen vaak hebben worden hierdoor tot een minimum beperkt.

nikkon-pc-nikkor

Matthieu van Vliet general manager Nikon BeNeLux zegt het volgende over deze bijzondere lens: “Dit bijzondere FX-formaat objectief vormt een langverwachte uitbreiding op het Nikon-assortiment NIKKOR-objectieven met perspectiefcorrectie. Dit objectief is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wensen van professionals die werken met PC-objectieven en biedt een krachtige combinatie van beeldhoek en compromisloze beeldkwaliteit, tot in de uiterste hoeken van het beeld.”

nikon-pc-nikkor-19mm-f4e-ed-tilt-shift-lens-on-nikon-d810-dslr-camera-550x456

Beschikbaarheid

De PC NIKKOR 19mm f/4E ED is vanaf 27 oktober beschikbaar voor de adviesprijs van € 3.949,-

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.