Hoe maak je een desktop echt sexy, dat lijken ze te weten bij Microsoft. Daar werd zojuist de Surface Studio onthuld. De eerste Surface desktop PC van Microsoft met een superdun scherm.

Het is bijna een enorme tablet op poten, die nieuwe Surface Studio. De desktop PC beschikt over een touchscreen van 28 inch met een 4,5K resolutie. Dit levert een pixeldichtheid op van 192 pixels per inch. Het beeldscherm heeft een 3:2 verhouding wat ook niet heel standaard is.

surface_studio-desktop_16x9_gif_v21

De surface lijn staat voor een lijn computers waar vooral ook goed op gewerkt moet kunnen worden. Microsoft heeft de Surface Studio dan ook voorzien van een Intel Core i7 processor en een Nvidia 980M GPU om games te draaien. Er ligt standaard 32GB aan werkgeheugen in en 2TB interne opslagruimte. Alle hardware is weggewerkt in de voet om het scherm zo dun mogelijk te maken.

Bijzonder aan de Surface Book is ook de Surface Dial. Een ronde knop die op het scherm gelegd kan worden. Wanneer deze op het scherm ligt, vormt het een bedieningselement. Zo kan het scherm ook draaiingen van de Surface Dial herkennen. Dit doe je wanneer het scherm helemaal plat ligt. Op dat moment is het dus een beetje een surface tafel zoals die vroeger in menig Microsoft kantoor te vinden was.

https://www.youtube.com/watch?v=jurc3SxztGw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.