Dit is Logitech Pop, de slimme knop

Logitech Logi Pop

Logitech heeft vandaag een opvallende IoT / Smart Home accessoire onthuld. Het gaat om de Logitech Pop. Een mooi knopje voor aan de wand waarmee je apparaten in huis aan kunt sturen.

De Logitech Pop is een zogenaamde pulse schakelaar. Met een enkele druk, een dubbele druk of een lange druk kunnen verschillende acties worden uitgevoerd. Van het aanzetten van Hue verlichting tot het starten van de muziek op een Sonos apparaat.

De Logitech Pop kan met verschillende producten samenwerken. Wanneer je hem via de app koppelt aan jouw netwerk, zal de Logitech Pop zelf scannen met welke apparaten in het netwerk geschakeld kan worden.

Het is niet de eerste keer dat Logitech zich in de Smart Home markt stort. We maken in Het Innovatieve Huis al volop gebruik van de Logitech Harmony afstandsbedieningen. Daarover gesproken, de twee zijn met elkaar compatible. Heb je een Harmony in huis, kan de Pop gebruikt worden om alle AV producten binnen bereik te schakelen. Je kunt zelfs de scènes van Harmony schakelen.

Welke techniek Logitech precies gebruikt is nog wat onduidelijk, maar het systeem werkt in ieder geval met een centrale hub. Het startpakket gaat dan ook €129 kosten. Daarna koop je voor €39 extra Pop’s. Het klinkt nu al leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.