Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon’s Echo kan nu ook BMW’s ontgrendelen

Amazon en BMW hebben deze week grootste stappen gezet. De moeilijk verkrijgbare, maar enorm populaire Amazon Echo is nu in staat om met jouw BMW te communiceren. Zelfs om de deuren op afstand voor je te openen.

Met simpele stemcommando’s kan je via de Alexa assistent in de Amazon Echo direct communiceren met de boordcomputer van jouw BMW. Je kunt inderdaad de deuren openen, maar ook andere gegevens raadplegen. Bijvoorbeeld de status van de accu. Ook is het mogelijk om Alexa routes te laten inplannen en naar het navigatiesysteem van BMW te sturen. Een mooi voorbeeld van hoe BMW Connect en Amazon samenwerken.

BMW lanceert de dienst op dit moment alleen in de VS. Ook zo ongeveer de enige markt waar je een Echo kunt kopen. Zelfs als je een Echo in Nederland hebt, is het dus onzeker of je daarmee ook met een Europese BMW kunt communiceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.