Het lijkt erop dat Nederland weer een stukje belangrijker gaat worden in de wereld van Amazon. Nu we al geruim een jaar e-books kunnen kopen via Amazon’s Kindle dienst en Amazon.de langzaam ondersteuning voor Nederlands toevoegt, lijkt het erop dat Amazon Prime er ook aan gaat komen.

Amazon Prime is de videodienst van Amazon. Een directe concurrent voor Netflix en het Nederlandse Videoland. Het moment waarop dit gerucht de kop op steekt is interessant. De Amerikaanse zender HBO heeft net laten weten haar streaming avonturen in Nederland te stoppen.

Het nieuws dat Amazon Prime naar Nederland lijkt te komen is afkomstig van RTL’s Bert Habets (directeur). RTL is eigenaar van online streaming dienst Videoland. Tijdens College Tour vertelde de directeur over zijn strijd met Amazon. Regelmatig lukt het RTL niet om streamingrechten op films en series te bemachtigen voor de Nederlandse markt. Amazon is ze dan voor. De rechten die Amazon opkoopt zouden gericht zijn op het jaar 2017.

Amazon Prime draait natuurlijk al in de VS, maar ook in het VK, Duitsland en Oostenrijk. Geografisch gezien zitten we dus midden tussen de Amazon Prime landen. Binnen de diensten van Amazon Prime levert Amazon ook de mogelijkheid om gratis e-books te lezen. Daarnaast is Amazon ook de eigenaar van gamestreamer Twitch. Amazon Prime leden kunnen naar Twitch kijken zonder last te hebben van reclames en in de VS krijg je korting op snellere verzendingen. Daarnaast zijn er speciale deals voor Prime gebruikers.

Net als met de Kindle ereaders, mogen we verwachten dat Amazon ook hardware zal lanceren om gebruik te kunnen maken van de Amazon Prime dienst. Denk daarbij vooral aan mediaplayers als de Amazon Fire TV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.