Adobe lanceert Photoshop Elements 15 en Premiere Elements 15

Vandaag heeft Adobe de twee nieuwste edities van haar Elements serie uitgebracht. Zowel Photoshop als Premiere zijn van een aantal nieuwe, interessante features voorzien.

De Elements serie van Adobe richt zich vooral op de wat minder professionele gebruiker. Het pakket bevat voor beide programma’s de belangrijkste features met de kwaliteit van de professionele programma’s, in een versimpelde vorm. Uiteraard is het aantal features wel beperkter, maar we weten uit ervaring dat alles dat belangrijk is gewoon aanwezig is.

Photoshop Elements 15

Photoshop Elements 15 is van een nieuwe serie guided elements voorzien. Dit zijn wizards die je stap voor stap door een bewerking heen helpen. In totaal heeft Adobe vijf nieuwe elements toegevoegd. Voor het vormgeven van collages en dergelijke is er nu de Photo Text. Een mengeling van de layer styles uit Photoshop en het gebruik van maskers. Met painterly voegt Adobe bovendien een artistiek filter toe.

Met Effects Collage brengt Adobe een pakket aan filters naar Photoshop Elements 15 toe die over elkaar heen gelegd kunnen worden. Ook uit de blur bibliotheek van Adobe zien we toevoegingen in de vorm van Speed Pan om achtergronden zo te vervagen dat het object op de foto sneller lijkt. Met Frame Creator kunnen decoratieve randen worden toegevoegd en met Gezichtsuitdrukkingen Veranderen kunnen de mondhoeken op een foto de vrolijke kant opgezet worden. Tenslotte is er nog een geavanceerde filtergalerij. Een functie die een beetje lijkt op Instagram.

Premiere Elements 15

Ook bij Premiere Elements 15 krijg je nieuwe wizards om jouw video’s een bepaalde stijl mee te geven. Hier heet het de Layer Adjustment Guided Edit. Met Haze Removal probeert Premiere Elements 15 wazige/mistige beelden te corrigeren. Deze functie kwam afgelopen jaar voor het eerst beschikbaar in Photoshop Elements 14.

Met de Remix functie wordt het gemakkelijker om geluidsclips op de lengte van een video aan te passen. Adobe bood dit al aan met een kleine hoeveelheid eigen composities, maar het lijkt nu op ieder bestand toepasbaar.

Ook in Premiere Elements 15 kom je gezichtsherkenning tegen. De belangrijkste functie is om gebeurtenissen in een video te markeren zodat je deze zelf niet hoeft op te zoeken. Laat je camera dus maar lekker de hele avond aan tijdens het kerstdiner. Tenslotte is er nog de video collage functie waarmee snelle videomontages zijn te maken om online te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.