Logo GadgetGear.nl
Picture of Jack Spoor
Jack Spoor

Review: HyperX Cloud Stinger gaming headset

Jack Spoor beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Functioneel
  • Vrij goede sound
  • Duurzaam

THE BAD

  • Mindere hoge en lage weergave tonen
  • Saai design

HyperX is enige tijd terug al begonnen met het introduceren van een volledig eigen lijn headsets. Begin oktober voegden zij daar de HyperX Cloud Stinger gaming headset aan toe.

HyperX Cloud Stinger

Op de Gamescom dit jaar maakten wij al kennis met deze nieuwe headset. De HyperX Cloud Stinger is een gaming headset gericht op gamers met een wat lager budget. Budget headset of niet, HyperX heeft er toch heel wat van kunnen maken. Zo is de headset geschikt voor de Xbox One, Playstation 4 en Wii U consoles. Maar natuurlijk ook compatible met PC, Mac en mobiele devices. Ook vindt je twee labels op de verpakking welke aanduiden dat de HyperX Cloud Stinger zowel voor Teamspeak als Discord is gecertificeerd.

De headset zelf heeft een relatief kort snoer met een één mini-jack voor perfect om aan te sluiten op bijvoorbeeld een console. De Cloud Stinger kan erg gemakkelijk worden aangesloten op de wireless controller van bijvoorbeeld de Playstation 4. Zowel de microfoon als de headset zelf zijn dan direct te gebruiken. Er is daarnaast een snoer welke de kabellengte oprekt met een goede anderhalve meter. Aan het eind van deze kabel vindt je twee losse aansluitingen voor de microfoon en headset om deze zo aan te kunnen sluiten op een Mac of PC.

Unboxing

Design en Comfort

HyperX heeft een eenvoudig en functioneel design gekozen voor de Cloud Stinger headset. Op de rechter schelp van de headset zit een schuif om de volume te regelen. De flexibele microfoon kan je eenvoudig omhoog klappen om deze tegelijkertijd te kunnen muten. Functies die beiden erg hand en eenvoudig te gebruiken zijn. Beide schelpen zijn uitgerust met zachte kussens welke veel comfort en noise cancellation bieden. Ook zijn beide cups 90 graden te draaien, dit kan prettig zijn bij het afzetten van de headset terwijl je de hoofdband op je nek laat rusten.

De headset bestaat volledig uit zwart plastic met op beide schelpen het rode HyperX logo. De verstelbare hoofdband is wel nog verstevigd met een metalen band, dit geeft extra stevigheid en zal de levensduur van de Cloud Stinger aanzienlijk verlengen. Het gewicht van de headset komt neer op 260 gram wat de Cloud Stinger tot een lichtgewicht headset maakt. Ook heeft HyperX nagedacht over de duurzaamheid van de microfoon welke van een flexibel rubber is.

De Sound

De HyperX Cloud Stinger produceert over het algemeen een prima all-round sound maar komt wel eens te kort bij de hoge en lage tonen. Voor de gemiddelde audio liefhebber een tekort koming, maar ik ben prima tevreden met de prestaties van deze headset. Ik heb de Cloud Stinger veelvuldig gebruikt tijdens onze urenlange Teamspeak sessies, daarbij reproduceert de Cloud Stinger heldere stemmen. Ook de feedback van andere spelers is dat de microfoon mijn stemgeluid prima en helder overbrengt.

Conclusie

Een goed overall geluid met een gewoon goede microfoon zetten een prima toon voor de HyperX Cloud Stinger. De gaming headset zit vrij comfortabel op het hoofd door de oorkussens en het lage gewicht. Het plastic geeft de headset wel een goedkope en breekbare feel, ondanks de versteviging in de hoofdband en de flexibele microfoon. HyperX geeft echter wel waar voor je geld met de Cloud Stinger gezien de adviesprijs slechts rond de € 60,00 ligt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.