Sgnl, Gesprekken voeren met één vinger in je oor

Er zijn al langer headsets die geluid geleiden via de kaak. Dit kan doordat geluid gewoon een trilling is die alleen maar hoeft te worden voortgezet naar de gehoorgang. De Sgnl springt daar nu op in. Die maakt het mogelijk telefoongesprekken te voeren door een vinger tegen je oor te duwen.

De Sgnl is een speciaal horlogebandje. Deze kan op iedere smartwatch, maar ook op klassieke horloges worden gezet. Het maakt allemaal niet heel veel uit. Het bandje zelf functioneert namelijk als een complete bluetooth headset. Er zit een microfoon in om jouw spraak op te vangen en een trilelement die geluid omzet in trillingen. Deze trillingen worden vanuit de pols naar jouw vinger geleid en van daaruit naar jouw gehoor.

https://www.youtube.com/watch?v=40LfELeoAIw

Nu is het wel belangrijk dat de trillingen goed worden doorgegeven. In een filmpje waarin de Sgnl wordt gepresenteerd op Kickstarter, zie je dat een extra hand het bandje echt tegen de pols duwt. Dit is dan net als bij hartslagmeters die alleen goed kunnen meten wanneer ze strak op de huid zitten.

Beschikbaarheid

Interesse om zelf met de Sgnl aan de slag te gaan? Het bandje staat nu op Kickstarter. Vanaf $99 doe je mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram