GadgetGear.nl

Sgnl, Gesprekken voeren met één vinger in je oor

Er zijn al langer headsets die geluid geleiden via de kaak. Dit kan doordat geluid gewoon een trilling is die alleen maar hoeft te worden voortgezet naar de gehoorgang. De Sgnl springt daar nu op in. Die maakt het mogelijk telefoongesprekken te voeren door een vinger tegen je oor te duwen.

De Sgnl is een speciaal horlogebandje. Deze kan op iedere smartwatch, maar ook op klassieke horloges worden gezet. Het maakt allemaal niet heel veel uit. Het bandje zelf functioneert namelijk als een complete bluetooth headset. Er zit een microfoon in om jouw spraak op te vangen en een trilelement die geluid omzet in trillingen. Deze trillingen worden vanuit de pols naar jouw vinger geleid en van daaruit naar jouw gehoor.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door hier te klikken of in de pop-up rechtsonder.

Nu is het wel belangrijk dat de trillingen goed worden doorgegeven. In een filmpje waarin de Sgnl wordt gepresenteerd op Kickstarter, zie je dat een extra hand het bandje echt tegen de pols duwt. Dit is dan net als bij hartslagmeters die alleen goed kunnen meten wanneer ze strak op de huid zitten.

Beschikbaarheid

Interesse om zelf met de Sgnl aan de slag te gaan? Het bandje staat nu op Kickstarter. Vanaf $99 doe je mee.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten