Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Ratchet & Clank met 4 sterren.

The Good
  • Veel humor
  • Goede stemmencasts
  • Mooie animatie
The Bad
  • Geen extra's


Onlangs kreeg Ratchet & Clank een reboot op de Playstation 4. De hele originele game werd hiervoor geremastered. Gelijktijdig ging de animatiefilm de bioscopen in en die verscheen onlangs op DVD.

In Ratchet & Clank ontmoeten we al snel onze held Ratchet. Een monteur voor ruimtevaartuigen die graag net even iets meer doet om indruk te maken op de klant. Zeg maar liever, iets teveel. Zijn grote droom? Om een ruimteheld te worden. Een echte Galactic Ranger. De Galactic Rangers hebben Ratchet echter afgewezen tijdens een sollicitatiegesprek. Dit terwijl ze toch echt versterking nodig te hebben.

Wanneer Ratchet op een avond een ruimteschip ziet neerstorten, ontmoeten we ook zijn trouwe assistent Clank. Clank is ontsnapt uit een robotfabriek waar een leger in aanbouw is dat het universum moet veroveren. Binnen no-time bevinden de twee zich in het epicentrum van de strijd.

Wat enorm leuk is aan Ratchet & Clank is de humor. In de games was deze al scherp, maar zat er behoorlijk wat ruimte tussen de grappen. In deze 91 minuten durende film is de grapdichtheid veel groter en dat maakt Ratchet & Clank ook voor mij als vader enorm leuk om met de kinderen te kijken.

Wanneer je de remake van Ratchet & Clank al op de PS4 hebt gespeeld, komen veel scenes je bekend voor. Er was dan ook een nauwe samenwerking tussen animator Rainmaker Entertainment en game ontwikkelaar Insomniac Games. De film volgt dan ook grotendeels het verhaal van de game.

Extra’s

eOne heeft de Ratchet & Clank DVD voorzien van trailers van de GVR en Heartbeat. Verder zitten er geen extra’s op. Bij een kinderfilm is dit natuurlijk wel een gemis.

Conclusie

Ratchet & Clank is 91 minuten avontuur en leuke grappen. Het verhaal en de animatie zitten erg goed in elkaar. Tijdens het kijken kun je zowel voor de Nederlandse stemmencast als de originele Amerikaanse kiezen.

Beschikbaarheid

Ratchet & Clank is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.