Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Pokemon Go Plus met 4 sterren.

The Good
  • Lichtgewicht
  • Eenvoudig
  • Blind Pokemon vangen en stops draaien
The Bad
  • Nog veel missers
  • Zo nu en dan verbinding kwijt


Pokémon Go Plus is geen upgrade van het spel, maar wel één upgrade van  je spelervaring! Wat is deze gadget van Nintendo en wat doet het nu eigenlijk echt? Is het voor de luie gamers, de farmers of voor iedereen? Wij hebben een exemplaar in ons bezit en deze is uitgebreid getest voor de review.

Pokémon Go is de zoek en verzamelgame van Niantic, die erg handig gebruik hebben gemaakt van het Google Maps systeem. De game die je op de telefoon speelt werkt op een real life map, met jou als middelpunt. Om je heen spawnen random (of niet) Pokémon die een tijdje zichtbaar blijven en alleen aan het licht komen als je op de juiste plek bent, op de juiste tijd.

Pokemon_Go_plus_review2

Pokémon Go Plus is geboren vanuit een gemak gebrek. Wanneer je aan het Pokélopen bent (is dit al een woord?) dan weet je dat jezelf en iedereen om je heen als zombies vooruit strompelen terwijl ze op hun mobieltje staren. Oké, zo erg is het niet en je kunt ook je mobieltje in je hand naast je lichaam laten hangen, maar tof zou het zijn als je de telefoon even in je zak kon houden en je toch een seintje krijgt van ‘boven’. Want wanneer je de telefoon in je zak doet, het schermpje op donker gaat, dan registreert de game niets meer.  Pokémon Go Plus brengt hier én meer verandering in!

Pokemon_Go_plus_review5

Pokémon Go Plus installeren

De Plus komt uit een verpakking die veel weg heeft van een starterspakket kaarten. Voor veertig euro heb je een vernuftige gadget die eruit ziet als een Pokéball in de vorm van een soort druppel. Meegeleverd is een instructieboekje en een polsbandje. De makers van deze Pokégadget hebben je het heel gemakkelijk gemaakt. Wanneer je de Pokémon Go Plus uit de verpakking haalt steekt er een batterij safe kaartje uit die meteen gaat werken als je het stripje eruit trekt. De Plus wordt gevoed met een inbegrepen 2032 platte batterij. Het enige wat je moet doen is Pokémon Go opstarten, naar het tabje settings gaan en op Pokémon Go Plus drukken. Dan pak je de gadget en druk je eenmaal op de knop. Het lampje begint te knipperen en gaat pairen met je telefoon. Vindt ie je telefoon niet in één keer? Ga dan naar de blue tooth settings van je gsm en voeg het apparaat toe. Lukt het nog niet? Dan kan je ’em eens proberen te unpairen, voordat je begint. Doe dit door de knop vijf seconden in te houden tot de knop blauw wordt, laat hem los en druk eenmaal en daarna weer vijf seconden inhouden. Op dat moment is je PokéPlus gereset en moet hij het wel doen. Zorg trouwens wel dat je game up to date is met de laatste versie.

pokemon_go_plus_review_gadgetgear

Hoe werkt de Pokémon Go Plus

Hoe werkt de Pokémon Go Plus eigenlijk? Heel simpel. Je spelt de Plus op, of maakt het vast aan het polsbandje, of klikt het aan je horlogebandje. Wanneer deze gadget is gepaird met je telefoon kun je jouw telefoon wegstoppen in je zak. Ja, echt. Vanaf nu doet de Plus alles. Er zijn een aantal seintjes die deze gadget afgeven. Zo is er een trilling met lichtkleur voor de volgende gebeurtenissen: Je nadert een Pokéstop, Je nadert een Pokémon die je al hebt, je nadert een Pokémon die je nog niet hebt,  Er verschijnt een Pokémon!

Pokemon_Go_plus_review3

Blind Pokémon vangen

Het meest (te) gekke van deze gadget is dat je blind Pokémon kunt vangen en Pokéstops kunt accepteren. Ik dacht dus dat het alleen als seintje bedoelt was. Je Plus trilde en je pakt je telefoon erbij. Handig. Nee, je kunt dus met je Pokémon Go Plus door op de knop te drukken de Pokéstop laten draaien en Pokémon vangen. Wanneer je een Plus trilt en je ziet een nieuwe Pokémon (geel led lampje) of eentje die je al gevangen hebt (groen ledlampje) Pokémon , dan druk je op de knop en geeft de Pokémon Plus je drie kansen en dus drie ballen. Het voordeel is dat de Pokémon Plus altijd raakt gooit! Als de Pokémon gevangen is kleurt de Plus allerlei lampjes. Gaat het mis, dan zie je een rode kleur. Je kunt na je Pokétocht met de Plus gewoon je mobieltje erbij pakken en in je log eens zien wat je allemaal gedaan hebt.

Momenteel is de Plus dé gadget voor deze game. Wel verwacht ik dat binnenkort de smart watches de overhand gaan nemen, al moeten die opschieten voordat de hype geen hype meer is. Niantic en Nintendo moeten alle zeilen bij gaan draaien om deze game interessant te laten blijven. Door trading, meer spawns van andere series Pokémon, de Gyms en PVP Battles moet dat lukken, maar is het nog op tijd? Oké, terug naar de Plus!

Conclusie

Pokémon Go Plus is er voor de mensen die eens lekker veel Pokemon willen vangen en niet de hele tijd op hun telefoonscherm willen turen. Voor de cathers voor wie het niet echt uitmaakt welke Pokemon ze vangen. Gewoon gaan voor de evolves en de candies en thuis eens teruglezen wat je allemaal gescoord hebt. Je kunt lekker rondlopen, om je heen kijken, kletsen, je telefoon in je zak en de batterij gaat drie keer zo lang meer (ondanks de extra blue tooth pair).  Ik vind Pokemon Go Plus ideaal voor de wandelingen wanneer het helemaal niet handig is je telkens op je telefoon moet kijken. Gewoon lekker grinden en farmen die Pocketmonsters!

Pluspunten

  • Lichtgewicht
  • Eenvoudig
  • Blind Pokemon vangen en stops draaien

Minpunten

  • Nog veel missers
  • Zo nu en dan verbinding kwijt

Cijfer: 8

Trainers nachtmerrie: Wild Lapras and no Pokeballs

Trainers nachtmerrie: Wild Lapras en no ball, bro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.