Tijdens de IFA hebben we vele Android mediaplayers gezien. De TBee van het Portugese Quidbox lijkt het net even anders te doen. Een belangrijk stuk functionaliteit komt van de ingebouwde camera.

De TBee is voorzien van de Amlogic S812 chipset. Dit is een quad-core 2.0GHz processor in combinatie met 2GB aan werkgeheugen en een Mali 450 GPU. Je krijgt ook nog 8GB interne opslagruimte op deze chipset. Qua prestaties zal de TBee waarschijnlijk geen hoogvlieger zijn, maar dat zou het bedrijf goed kunnen maken met de prijs.

Wat wel heel interessant is, is de ondersteuning van een camera in de box. Hierdoor is de Android installatie niet alleen te bedienen met een airmouse of afstandsbediening, maar ook met gebaren. Simpelweg even naar de box zwaaien en je neemt de controle over. Het doet bijna denken aan de Playstation EyeToy camera’s. Die werkten op een vergelijkbare manier. Dit zou voor de gebruikservaring veel goed kunnen maken.

Ook bijzonder is dat de TBee een HDMI ingang heeft. Je kunt hem bijvoorbeeld tussen een TV en een Horizon mediabox hangen zodat je geen extra HDMI poorten hoeft op te offeren. De HDMI ondersteuning loopt wel tot 1080p op 60 frames per seconde. 4K passthrough zit er dus niet in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.