IFA: Het Nederlandse Ockel komt met bijzondere Windows computer

We weten niet waar we het idee van Ockel moeten plaatsen. Is het nou een mediaplayer? Een tablet? Een miniatuur desktop? Hoe dan ook, het is een design computer van de hoogste plank en een stukje Nederlandse trots.

Met een naam geïnspireerd door good old Wubbo kan het niet anders dan dat een deel van het futuristische design van de Ockel Sirius A geïnspireerd is op de eerste ruimtereizen van onze Nederlandse astronaut. De heatsink aan de onderkant is een deel van een sterrenkaart.

De Ockel is een volledige Windows 10 computer op zakformaat. Bijzonder aan de kleine machine is de uitgebreide serie aansluitingen op de achterkant. Twee USB poorten, HDMI, Displayport, Micro-SD en UTP. Alles is aanwezig om de Ockel als een echte computer of mediaplayer aan te sluiten. Het touchscreen van de Ockel meet 6 inch. Het concept is zo sterk dat het bedrijf zelfs hulp krijgt van Microsoft om het concept te laten slagen.

De Ockel Sirius A gaat komende herfst op IndieGoGo. Daar hoopt de start-up 250.000 dollar op te halen. Met voorlopers van deze Ockel wist het bedrijf op IndieGoGo al ruim 500.000 dollar op te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events