Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zore maakt vuurwapens in huis veiliger

De schietsport heeft al jaren te leiden onder wapenmisbruik. De zieken die het nodig vinden anderen het leven te ontnemen of gewoon de kinderen die per ongeluk het wapen van pappa of mamma vinden. Het Israëlische Zore probeert vuurwapens in huis veiliger te maken.

De Zore is een bluetooth slot voor vuurwapens. Het slot blokkeert de loop van het vuurwapen. Om het slot te verwijderen moet je dus met je smartphone het slot deblokkeren. Doordat het slot gebruik maakt van Bluetooth LE (Low Energie) werkt het met een gewone CR2 batterij. Hiermee kan het slot een jaar lang worden gebruikt.

Er zin verschillende versies. Het slot alleen kost je $169. Voor $199 koop je een Zore met bridge zodat je notificaties kunt ontvangen wanneer iemand de Zore ongeoorloofd probeert te verwijderen. Er is ook een losse sensor zonder slot voor $69.

Hoewel het idee geweldig is, is het nog maar de vraag of het voor onze markt interessant is. De wapenwet is hier immers strikt over hoe wapens binnenshuis en op de schietclubs moeten worden opgeslagen.

Beschikbaarheid

De Zore is een project op IndieGoGo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.