De verkopen van Android Wear horloges lopen dan wel terug, het Chinese Mobovi lijkt toch succesvol te zijn. Mobovi lanceerde haar nieuwe TicWatch smartwatch op Kickstarter. Opvallend detail is de aanwezigheid van het eigen TicWear OS; een variant op Android Wear.

De keuze voor een eigen OS is opvallend. Sony heeft dit lang gedaan, maar sloot zich aan bij Android Wear. Samsung besloot zich juist af te zonderen met haar Tizen OS, maar heeft de schaalgrootte om toch voldoende apps te laten ontwikkelen. Toch hoef je niet te vrezen voor TicWear OS. Het blijkt volledig compatible met Android Wear apps. Of je ze ook vanuit Google Play kunt downloaden is nog niet bekend. Mogelijk moet je ze sideloaden en dan heb je officieel toch een beetje hulp van de ontwikkelaar nodig.

Overigens is het team van Mobovi geen compleet onbekende. Het team bestaat voor een deel uit ex-Google personeel en heeft meegewerkt aan de Moto 360 smartwatches.

De aanpassingen in TicWear OS zorgen er onder anderen voor dat je een nieuwe invoermethode krijgt. De rechter rand van het horloge is namelijk een touch oppervlak geworden.

Hoe dan ook, de TicWatch smartwatches gaan als een trein op Kickstarter. In een uur tijd wist Mobovi al het streefbedrag van $50.000 binnen te halen. Inmiddels is Mobovi al de $750.000 gepasseerd. Niet vreemd, want vanaf $99 was al een exemplaar te reserveren. Momenteel kost het goedkoopste model $139.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.