Samsung stopt met haar music streaming dienst

Misschien heb je er nooit van gehoord, Milk Music. Het is (of was) de muziek streaming dienst van Samsung. Hoewel de naam lekker creatief is, heeft de dienst nooit het succes behaald dat Samsung voor ogen had.

Als één van de grootste verkopers van smartphones, is het juist Samsung die een muziek streaming service kan introduceren. Gewoon door deze standaard op haar smartphones te installeren. Zeer waarschijnlijk was dit de gedachte waarmee Samsung hoopte haar Milk Music groot te maken.

De dienst lanceerde in Maart en kwam slechts voor enkele ‘geselecteerde’ Samsung smartphones uit. Een jaar later verscheen een PC app ter ondersteuning van de dienst. Er kwam zelfs een dienst met de videoclips behorende bij de muziek. Die laatste dienst heette Milk Video, maar werd eind 2015 al offline gehaald. Op 22 september zal Samsung ook de rest van Milk Music offline halen.

Samsung leunde voor de ontwikkeling van Milk Music op Slacker, een muziekdienst in de VS. Dit is mogelijk waarom Samsung weinig tot geen focus heeft gehad op Europa met de dienst. gebruikers wordt nu geadviseerd Slacker te downloaden. Die is echter niet gratis.

Via Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events