Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Vogel’s Wall 2145 (draaibare muursteun)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Zeer duidelijke handleiding
 • Enorm veel bevestigingsmateriaal
 • Samenwerking met Fischer voor de pluggen
 • Zeer veel flexibiliteit in de ophanging
 • Snel en simpel te monteren

THE BAD

 • Klein 'probleempje' in de handleiding voor wat betreft de geadviseerde boordiepte
 • De bouten en ringen die je niet ziet zijn wel mooi zwart.

Binnen ons project Het Innovatieve Huis hangen we onze TV’s alleen met de meest innovatieve beugels op die we konden vinden. Daarbij komen we automatisch uit bij het Nederlandse Vogel’s. In tegenstelling tot de woonkamer en mancave, hebben we niet al teveel wensen voor de slaapkamer. Flexibiliteit is belangrijk en dan komen we uit bij de Wall 2145 uit de Turn serie.

Unboxing

Vogel’s weet dat het een premium product verkoopt, dus ook deze relatief simpele wallmount voor TV’s is echt keurig verpakt. Wat opvalt is dat alle schroeven, pluggen, ringetjes etc keurig in een strip van plastic zakjes zijn weggewerkt. Daarnaast werkt het grootste merk in muurbeugels samen met het grootste merk in pluggen. Je krijgt dus echte Fischer pluggen bij de Wall 2145.

Specs

De Vogel’s Wall 2145 is een steun gemaakt voor TV’s van 19-37 inch of 48-94 CM. De VESA mount an deze TV’s mag maximaal 200x200mm zijn. Dit zijn de vier schroefgaten achterop de TV. Deze moet je hebben om de muurbeugel te gebruiken en mogen dus niet meer dan 200mm uit elkaar zitten. De onderlinge afstand mag variëren. Bij de LG TV die we voor deze beugeltest hebben gebruikt is de breedte 200mm, maar de hoogte 100mm. De montageplaat vangt dit allemaal netjes op. Vogel’s levert zoveel boutjes en accessoires mee dat je de montageplaat zeker gemonteerd zal krijgen.

Vogel's Wall 2145 _MG_0064

De Wall 2145 kan een gewicht van 15KG dragen. In theorie genoeg om nog een mediaplayer achterop een TV te plakken (tip: gebruik montagetape). Een handige clip zorgt voor kabelgeleiding zodat je deze nog een beetje bij elkaar kunt houden.

De TV kan met de Wall 2145 tot 45cm van de muur los komen. De TV kan 20 graden vertikaal kantelen (10 graden naar voor en 10 graden naar achter). Horizontaal is de TV 180-graden te kantelen.

Design

De Vogel’s Wall 2145 is verkrijgbaar als witte en als zwarte steun. Leuk detail is dat de bouten en ringen voor in de muur bij deze verpakking ook zwart waren. Heel belangrijk is dat niet. Ze verdwijnen toch achter de plastic afdekplaten. Des te opvallender is het dat de bouten en ringen die je gebruikt om de TV op te hangen niet zwart gekleurd zijn. Echt belangrijk is het niet, want het zit aan de achterkant. Als het goed is ga je daar niet al teveel naar kijken ;-).

Vogel's Wall 2145 _MG_0068 Vogel's Wall 2145 _MG_0066

Verder heeft Vogel’s echt alle delen van de beugels mooi zwart gemaakt. Hierdoor heeft het geheel één uitstraling. Leuk detail is een rubber labeltje met het Vogel’s logo. Natuurlijk in oranje.

De Wall 2145 is een muurbeugel met een knikarm. Vogel’s heeft ook een uitvoering zonder de knik in de arm. Het nadeel daarvan is dat je minder vrijheid hebt in de beweging van de TV ten opzichten van de muur. Er zal vast een stukje prijsverschil zijn, ons advies is om dan toch dat beetje meer uit te geven. Je wilt niet de muurbeugel verplaatsen omdat deze net te ver naar links of rechts zit.

Handleiding

Het ophangen van de Vogel’s Wall 2145 vraagt een klein beetje voorbereiding en een klein beetje eigen gereedschap. Gelukkig staat in de handleiding keurig uitgelegd wat je nodig hebt.

De handleiding gaat ook in op verschillende ophangscenario’s. Immers moet je voor het ophangen van de TV op een wandje van gipsplaat de steunbalken zoeken terwijl je bij een stenen muur alleen maar hoeft uit te kijken dat je niet in een leiding boort. In beide gevallen heb je uiteraard andere boortjes nodig. Ook dit staat helder uitgelegd.

Vogel's Wall 2145 _MG_0070

In de handleiding die wij hebben wordt melding gemaakt dat je in steen 65mm diep moet boren met een 8mm boor. Hier wil ik wel even een waarschuwing plaatsen. Boor je in een enkelsteens muur, heb je doorgaans maar 7cm aan muur. Duw je iets te hard, duw je in de kamer aan de andere kant een gat in de muur. Niet doen dus! Hij hebben slechts 5,2CM diep geboord. Dit was voldoende voor de pluggen om helemaal in de muur te verzinken en ook de bijgeleverde schroeven komen diep genoeg de muur in. Aangezien wij vanuit onze bouwer weten dat het gros van de tussenmuren tegenwoordig maar 7CM breed is, is dit wat ons betreft een belangrijke waarschuwing.

Naast de handleiding heeft Vogel’s ook een QR code meegedrukt. Wanneer je deze scant, neemt deze je mee naar een YouTube filmpje waarin staat hoe je de Vogel’s Wall 2145 moet monteren.

Ophangen

Om de Wall 2145 op te hangen hoef je maar drie gaatjes te boren. Tijdens het vastschroeven van de bouten, heb je ruimte genoeg om de beugel zo te corrigeren dat deze waterpas op de muur staat. Dit heeft Vogel’s erg slim ontworpen.

Vogel's Wall 2145 _MG_0078

Wanneer de beugel op de muur hangt, hang je de TV letterlijk in de beugel en vergrendel je deze met een makkelijke duimschroef. Op dit moment kun je een waterpas op de TV leggen en de TV zo kantelen dat deze mooi recht hangt. Daarna zet je de duimschroef vast.

Nu de TV vast zit, kun je met een inbussleutel de bovenste haak nog losdraaien om de TV voor- of achterover te laten kantelen. Zo haal je reflecties uit het scherm. Hang je het scherm erg hoog op, is dit ook beter voor de beeldhoek. Zeker wanneer je een TV hebt met een wat ouder LCD display erin.

Vogel's Wall 2145 _MG_0076

Nu de TV eenmaal hangt, is het natuurlijk tijd voor een stukje afwerking. Een mooi kabelgootje om die lelijke kabels uit het zicht te werken. Ga je overigens met nieuwbouw bezig, vergeet dan niet dat je jouw bouwer kunt vragen om de stopcontacten hoog op de muur te plaatsen. Dan heb je helemaal geen last van kabels.

(Voor de wijsneuzen, de TV hangt inderdaad eerder dan de gordijnen)

Conclusie

Hoewel we één puntje van commentaar hebben op de handleiding, is de documentatie van Vogel’s verder echt perfect. Veel fabrikanten kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Het maakt dat de installatie snel en vlekkeloos verloopt. De muurbeugel zelf bevat voldoende mogelijkheden om de TV zo te hangen dat je voor jezelf het beste plaatje ziet. Daarbij valt het op dat er twee momenten zijn tijdens het installeren dat je de beugel en TV waterpas kunt zetten. Handig en slim.

Beschikbaarheid

De Vogel’s Wall 2145 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Eén reactie

 1. Beste, al wat er geschreven staat over dit product klopt.
  Echter de informatie op de doos komt niet overeen met de werkelijkheid. Op de doos staat dat de WALL2145 een draaiing kan maken van 180 gaden en dit voor een tv toestel van 19 tot 40 inch. terwijl het in de beschrijving gaat tot 37 inch??????????????? Ben er inderdaad na de montage achter gekomen dat er geen draaiing van 180 graden mogelijk is wat voor mij natuurlijk een grote teleurstelling is. Nu ben ik verplicht om deze beugel terug van de muur te halen en een andere (duurdere) aan te schaffen. Wat doen jullie hier aan????
  Mvg., Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.