Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: The Huntsman: Winter’s War (Extended Edition Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goede cast
  • Prima verhaal
  • Prima actie
  • Prima humor

THE BAD

  • Niet de impact van Snow White

Snow White and the Huntsman was betoverend goed. De film vroeg om een vervolg en dat is er nu eigenlijk. In The Huntsman: Winter’s War mogen we mee in de wereld van Eric (Chris Hemsworth) en de oorlog tussen de koninginnen.

Waar Snow White and the Huntsman gebaseerd was op de originele vertellingen van de gebroeders Grimm, maken ze bij Universal ditmaal een uitstapje naar Hans Christian Andersen. Het is zijn De Sneeuwkoningin dat de basis vormt voor het verhaal van The Huntsman: Winter’s War. Het verhaal van The Huntsman: Winter’s War vertelt ons waar de Huntsmen vandaan komen met aandacht voor het verhaal van Huntsman Eric. Na deze introductie komen we op het punt dat Sneeuwwitje op de troon zit binnen de grenzen van het koninkrijk waar Eric zich bevindt. Sneeuwwitje zelf zien we niet meer in deze film. Nouja, een vage shot van achteren. Jammer.

In het voorverhaal maken we ook kennis met ijskoningin Freya (Emily Blunt) en haar haat naar alles dat met liefde te maken heeft. Freya is de zus van koningin Ravenna (Charlize Theron) die ook in de vorige film zat. Opvallend is wel dat de verhalen van Eric en Freya niet helemaal rijmen met wat we in de eerste film te weten zijn gekomen. Ach, het is alweer wat jaartjes geleden.

Goed, het verhaal. Eric en Sara (Jessica Chastain) zijn een soort kindsoldaten, gerekruteerd door koningin Freya. De twee zijn het sterkst van de groep en ontwikkelen een liefdesrelatie. Wanneer Freya dit ontdekt, besluit ze de twee af te maken. Dat wil zeggen, Eric denkt dat zijn Sara is vermoord en weet een moordpoging op hem nog maar net te overleven.

Zeven jaar verder is Sneeuwwitje nog steeds met haar spiegel aan het klooien. Het boosaardige ding moet vernietigd worden. Ze laat de spiegel vervoeren, maar onderweg verdwijnt hij. Eric krijgt de opdracht om de spiegel terug te halen.

De casting van The Huntsman: Winter’s War zit wel weer goed. De hoofdpersonen zijn zeer goed op elkaar ingespeeld. Ook de casting van de groep ‘dwergen’ is goed gedaan en zorgt voor de nodige, luchtige grappen.

Extra’s

Wij ontvingen van Universal de Extended Edition. Wanneer je er voor kiest de Extended Edition te kijken, krijg je 7 minuten aan extra materiaal in de film te zien wat het geheel op 120 minuten zet. Natuurlijk zijn er de nodige commentaar tracks, maar er is vooral heel veel aandacht voor het maken van de film. Het is geweldig om te zien hoe ze bijvoorbeeld de ijseffecten in elkaar hebben gezet. Een aanrader dus.

Conclusie

The Huntsman: Winter’s War maakt niet de impact die Snow White and the Huntsman enkele jaren geleden maakte. De film voelt niet als een vervolg, maar meer als een andere film binnen dezelfde sprookjeswereld. Een andere film die net iets minder goed is afgewerkt, maar toch niet slecht is. The Huntsman: Winter’s War is een prima film waar ik me prima mee vermaakt heb, maar het ‘wouw’-gevoel van de eerste ontbreekt een beetje.

Beschikbaarheid

The Huntsman: Winter’s War is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.