Jack Spoor beoordeelde namens GadgetGear de Maxnomic Sportsseat gaming chair met 4.5 sterren.

The Good
 • Premium feel
 • Hoog zitcomfort
 • Verstelbare armsteunen, rugleuning en zitvlak
 • Prachtig ontwerp
 • Eenvoudige montage
The Bad
 • Goedkope sierkapjes
 • Gammele armsteunen


Maxnomic zal de één bekend in de oren klinken en de ander heeft geen idee waar ik het over heb. Toch staat Maxnomic bekend om zijn gaming seats die zij onder andere leveren aan de ESL Pro league. Wij testte de Office-Comfort chair uit de Sportsseat lijn van Maxnomic en hier lees je daar uiteraard alles over.

Maxnomic biedt een viertal verschillende modellen in zijn Sportsseat lijn. Deze modellen zijn de Casual-Sport, Pro Gaming & Office, Office-Comfort en XL series. De stoelen wijken wat bedreft vormgeving iets van elkaar af, maar het idee blijft hetzelfde. De keuze in welke stoel je koopt zal niet enkel van het de vormgeving afhangen. De Sportsseats zijn onderverdeelt in vier verschillende categorieën waarin lengte en gewicht een rol spelen. Naast design is dus de pasvorm en het maximale gewicht die de stoel aan kan van belang.

Unboxing

Voor deze review hebben wij de Office-Comfort gaming stoel van Maxnomic staan en heb ik gekozen voor het ‘Leader Orange’ model. Dit laatste omschrijft het kleurenpatroon dat voor deze stoel is gebruikt.
De stoel is zeer compact verpakt in een grote doos. Er wordt genoeg beschermend materiaal gebruikt om de stoel niet te beschadigen en de hoeken van de verpakking zijn verstevigd. Daarnaast wordt de stoel deels geassembleerd geleverd, het zitvlak met armsteunen is al gemonteerd. En gereedschap voor verdere monteren van de stoel wordt meegeleverd. Een leuke bijkomstigheid is dat we bij het openen van de doos een goodie back vinden met een t-shirt, keycord en swatband van Maxnomic vinden.

De montage

Het monteren van de stoel is grotendeels eenvoudig. Je monteert de wielen onder de poot van de stoel met daarop de gasveer. Het zitvlak is vrijwel volledig gemonteerd met de armsteunen, de zware versteller moet nog is met vier schroeven ook makkelijk te monteren en op de gasveer te plaatsen. De rugleuning is toch een lastiger verhaal. Deze is het makkelijkst te monteren met twee mensen of wanneer het zitvlak nog niet op de gasveer is gemonteerd.

Design

De Maxnomic Sportsseat lijkt erg veel op een stoel uit de auto racerij. Toch zijn er wat aanpassingen gedaan om de stoel zo comfortabel mogelijk te maken. De stoel is volledig gefabriceerd uit PU leer en van alle luxe gemakken voorzien. Zo is het zitvlak zacht en breder dan bij een racestoel en de rugleuning is stevig en forceert je om rechtop te zitten. Ook kan het zitvlak 11 graden gekanteld worden en de rugleuning worden versteld. Zo kan je daadwerkelijk liggen en misschien zelfs slapen in de Maxnomic Sportsseat.
Beide armsteunen zijn in alle richtingen te verstellen om zo te worden aangepast naar jouw persoonlijke voorkeur. Wel moet ik erbij zeggen dat de armsteunen wat gammel en goedkoop aanvoelen. Hetzelfde geldt voor beide sierkappen die de scharnieren van de rugleuning bedekken.

De oranje met zwarte look, het Leader Orange, van deze Maxnomic Sportsseat spreken mij persoonlijk ontzettend aan. De stoel is gewoon oerdegelijk. De brede wielen onder de stoel maken dat deze gemakkelijk over elk oppervlak rijdt en maakt minder snel krassen op een houten vloer.

Zitcomfort

Na enkele weken op de stoel te hebben gezeten kan ik zeggen dat de Maxnomic Sportsseats Office-Comfort stoel  geweldig zit. De kussens van verhard schuim blijven hard en de stevige leuning bied veel ondersteuning voor de rug. Samen met verstelbare armsteunen biedt de Sportsseat een perfecte zitpositie voor kantoorwerk of natuurlijk om te gamen. Ook tijdens lange gaming sessies zit de stoel erg fijn.
Een fijne bijkomstigheid is het hoofdkussen welke door Maxnomic wordt bijgeleverd. In de eerste instantie lijkt dit hoofdkussen overbodig of onprettig, niets is minder waar. Het hoofdkussen draagt heel veel bij aan het zitcomfort, ook als je de stoel even in ligstand wil zetten.

Specificaties

 • Stevig stalen frame met elastische verbindingen
 • Duurzaam PU leer en kussen van verhard schuim
 • Kantelbaar zitvlak met vijf verschillende standen
 • “4D” verstelbare zachte armsteunen
 • Verstelbare reugleuning tot 67 graden (ligstand)
 • Instelbare stevigheid van de rugleuning
 • Stevige alluminium voet met een 70 cm diameter
 • Maximale belasting van 150kg

 

Conclusie

De Maxnomic Sportsseat heeft mij echt verrast met zijn zitcomfort. De gaming chair is een ware eyecatcher en zorgt voor een gezonde zithouding. Na enkele weken voel je dat de kussens stevig blijven en het PU leer niet is beschadigd door het vele belasten. Maxnomic heeft goed nagedacht over het materiaal gebruik en dat geeft deze stoel echt een premium feel. Enkele minpunten verdient de stoel dan wel weer met de armsteunen die een beetje los lijken te zitten wanneer je ze vastpakt en beweegt. Daarnaast voelen de sierkappen over de scharnieren van de rugleuning ook als een goedkope oplossing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.