Ook het vrachtverkeer mag over enkele jaren elektrisch gaan rijden. Dit scheelt niet alleen in de productie van fijnstof en gassen die niet wenselijk zijn, maar ook in de geluidsproductie.

Tot voor kort was elektrisch vrachtverkeer nog ondenkbaar. De kosten en het gewicht van de accu’s en motoren lagen simpelweg te hoog om het interessant te maken. Dan hebben we de actieradius nog niet eens in overweging genomen.

De nieuwe Mercedes Urban eTruck maakt gebruik van technologie waardoor elektrisch rijden wel betaalbaar is en er toch nog met een maximaal toelaatbare massa van 26 ton gereden kan worden. Bovendien heeft de truck een actieradius van 200KM. Dit is genoeg voor het verkeer in en rondom de grote steden. Een goede, eerste stap dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.