Dit is de Honor 8

Of je nou Pokémon Go speelt of gewoon een goedkope smartphone met zeer goede camera en specs zoekt. De Honor 8 die vanavond werd gepresenteerd biedt het beiden.

Voor de Pokémon Go speler

Om dan maar meteen met de deur in huis te vallen, de accu van de Honor 8 is met 3.000mAh niet onaardig en kan best een paar Pikachu’s mee. Dit mede doordat een deel van de rekenkracht komt van een energiezuinige i5 co-processor die onderdeel uitmaakt van de chipset van de smartphone.

Een andere leuke bonus is de vingerafdruksensor. Deze kan zo worden geprogrammeerd dat deze Pokémon Go meteen opstart. Hoor je dat er Charmander in de buurt zit, hoef je dus niet eerst Pokémon Go op te zoeken. Je kunt meteen beginnen met vangen.

Design

Honor grijpt een beetje terug naar de technieken die zijn gebruikt voor toestellen als de Huawei P7. De Honor 8 heeft een glazen achterkant die bestaat uit vijftien flinterdunne laatjes. Met behulp van lithografie ontstaat zo een 3D patroon op de achterkant van het toestel. Het effect is een beetje als een lichtstraal langs geborsteld staal, maar dan met meer glans.

Zowel de voor- als achterkant hebben een 2.5D afwerking van het glas. Met andere woorden, het glas loopt aan de zijkanten af wat erg plezierig aanvoelt. Beide glasplaten liggen in een aluminium frame. Op het design heeft Honor dus niet bespaard.

Display

Het display van de Honor 8 meet 5,2 inch. Het betreft een Full HD display. Honor heeft voor een LTPS scherm gekozen. Dit staat voor Low Temperature PolySilicon. Dit is een displaytechniek die snellere displays mogelijk maakt doordat de elektronica die nodig is voor de pixels, meteen achter de pixel zelf zit. Voor gamers is het resultaat dat het display een veel hogere verversingsgraad heeft dan reguliere LCD displays.

Leica camera zonder Leica

Met de introductie van de Huawei P9 maakten we kennis met de dubbele Leica camera in het toestel. Moedermaatschappij Huawei heeft dezelfde techniek nu in de Honor 8 gezet. Zonder het Leica merk en daar zou weleens een stuk besparing kunnen zitten. Je krijgt ook bij deze een 12 megapixel RGB beeldsensor in combinatie met een 12 megapixel monochrome beeldsensor. De monochrome beeldsensor vangt meer licht doordat er minder filters op liggen en dit geeft veel meer detail in het beeld.

sdr

Voor selfies rust Honor je uit met een 8 megapixel beeldsensor. Dat past natuurlijk in zijn geheel bij de Honor generatie. Verder stopt Honor het toestel vol met tools om foto’s en video’s te bewerken waaronder de bekende beauty modus om gezichten in foto’s te verbeteren.

Chipset

De Honor draait op een HiSilicon Kirin 950 octa-core chipset. De vier krachtigste cores draaien op 2.3GHz, de anderen op 1.8GHz. Daarnaast legt Honor er nog haar i5 coprocessor in. Deze moet de lichtste rekentaken op zich nemen om zo de accuduur te vergroten. Je krijgt een zeer royale 4GB aan werkgeheugen en 32GB opslagruimte. De nieuwe chipset levert ook ondersteuning voor 2.4GHz en 5GHz WiFI.

Vingerafdruksensor

Honor krijgt wederom de nieuwste vingerafdruksensor in het toestel. Deze is zelflerend. Hierdoor wordt hij sneller door veelvuldig gebruik en herkent hij vingers in 0,4 seconde. De vingerafdruksensor is ook inzetbaar als slimme knop. Door verschillende keren te drukken zijn verschillende apps op te starten. In bepaalde apps werkt hij als een touchpad. Bijvoorbeeld om door foto’s heen te vegen. Zoals gebruikelijk bij Huawei zit de scanner comfortabel achterop het toestel.

sdr

Android

Natuurlijk is de Honor 8 voorzien van de nieuwste Android versie. Daarnaast plaatst Honor haar EMUI grafische schil over het geheel. Hierdoor zal de Honor 8 vooral erg comfortabel zijn voor diegenen die overstappen vanaf iOS. Deze regels ook het gebruik van de vingerafdrukscanner en een aantal andere Honor technologieën.

Beschikbaarheid

Honor gaat het toestel verkopen voor €399. Via de eigen shop zit hier tijdelijk €99 aan accessoires bij in de vorm van een jubileum pack. Er is ook een uitvoering met 64GB opslagruimte voor €349, maar die gaat Honor niet in onze regio verkopen. Is 32GB te weinig, prik je er natuurlijk gewoon een grote microSD kaart in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events