IFA: LG zet groots in op OLED TV’s

In 2013 bracht het Koreaanse LG de eerste OELD TV’s naar Nederland. Hoewel de TV’s bekend staan als zeer prijzig, staan ze ook bekend als superieur qua beeldkwaliteit. En dat blijkt gewenst onder klanten van LG.

OLED TV’s zijn de eerste echte vervanger van de ode plasma TV’s. Net als bij plasma bevat iedere pixel eigen verlichting in plaats van een verlichtingsbron die in de rand van het scherm geplaatst moet worden. Hierdoor zijn hogere contrasten te behalen omdat een pixel niet alleen donker kan worden qua beeld, maar ook qua verlichting.

De nadelen van plasma zijn afwezig bij OLED. De schermen kunnen flinterdun worden. Ze zijn energiezuinig en hebben praktisch geen last van inbranden.

LG heeft besloten om de investeringen in OLED op te schroeven. In 2017 en 2018 gaat LG nieuwe fabrieken openen wat zou betekenen dat LG rond die tijd OLED op de massa gaat richten en dat zou kunnen betekenen dat de schermen goedkoper worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events